Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Turgut Özal’ın Kirvesi AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Turgut Özal’ın Kirvesi AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oldu
REKLAM ALANI
3 Nisan 2023 21:40
580

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adaylığı süreci sona ererken öne çıkan isimler de belli olmaya başlıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

AK Parti Diyarbakır milletvekili listesinde dikkat çekici bir isim yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı ve ANAP lideri merhum Turgut Özal’ın kirvesi olan Cemal Natık Toy, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

 

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti milletvekili aday adayları temayül yoklamasının elektronik ortamda yapılması güveni artırdı.

 

Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde siyasi partilerde özellikle iktidar partisi teşkilatlarından şikayetçi olan vatandaşlar, artık partide görev alan eski yüzler yerine halkın sevgi ve güvenini kazanmış, aynı zamanda eğitim ve kriter olarak yeterli olan yeni yüzleri görmek istiyor.

 

Bölgede çok sevilen, sayılan eğitim açısından donanımlı, bölge halkında hatırı ve kıymeti yüksek olan Cemal Natik Toy, ismi halkta yüksek bir karşılık bulmaktadır. Ailece Diyarbakır ve tüm bölge illerinin genelinde büyük bir oy potansiyeline sahip oldukları ve vakti zamanında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başında bulunduğu Anavatan partisini destekleyerek bu bölgede büyük bir oy desteğinde bulunarak Anavatan Partisi’ne bu bölgede seçim kazandırdı.

 

“FAKIBABA’NIN YERİNİ DOLDURABİLİRİM”

 

Listeye girmesi halinde AK Parti’ye büyük bir oy kazandıracağını belirten Toy, diğer partilerin de tabanından oy alacağını söyledi. Toy; “Haktan, hukuktan ve adaletten yana olan tavrım ve duruşumdan asla taviz vermem. Siyasetimi bu zemin üzerine konumlandırıyorum. Aile olarak kalabalık bir çevre ve tüm siyasi partilerin tabanında karşılığımız vardır” dedi.

 

Şimdiden partili partisiz çevrelerce büyük bir umut ve beklentinin oluştuğu Toy, bölgedeki halk ve kanaat önderlerinin büyük çoğunluğunun desteğini alan bir profile sahip. Vatandaşlar tarafından Toy’un genel merkezce de dikkate alınıp listede beklenilen sıralamada yer aldığı takdirde AK Parti’nin Urfa’da Fakıbaba’nın gidişiyle kaybedildiği düşünülen oyların Diyarbakır’da onunla birlikte ile geri kazanılacağı öngörülmektedir. Edinilen bilgilere göre AK Parti’den fiilen ayrılan ve küskünler olarak nitelendirilen tabanda da destek alıyor.

 

 

CEMAL NATIK TOY KİMDİR?

 

Cemal Natık Toy, 1975 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur, İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte okumuştur. Toy, Uluslararası İlişkiler alanında eğitim görmüş olup bu alanda lisans diplomasını almıştır. Aynı zamanda  adalet meslek ve sosyoloji alanında da eğitim görmüş olup bu okullardan da mezun oldu. İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitim alan Toy, bu alanlarda almış olduğu eğitimleri sahada birebir uygulayarak aktif olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapmaktadır. Hak, hukuk ve adalet çizgisinden taviz vermediği için bölgesindeki tüm siyasi parti çevrelerinden yüksek bir destek alarak siyaset üstü bir misyon ve vizyon edinmiştir. Ayrıca Güneydoğu’nun büyük ailesi olan Toy Ailesi’nin mensubudur. Ailesinin bölge illerindeki nüfus potansiyeli üzerinde de hatırı sayılır bir desteği olan Toy, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın da kirvesidir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.