Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

KELAYNAKLARDAN REKOR ÜREME

Nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve Şanlıurfa’nın Birecik’te yaşayan kelaynaklar bu yıl 68 üremeyle rekor kırdı.

KELAYNAKLARDAN REKOR ÜREME
REKLAM ALANI
14 Kasım 2020 17:21
497

Nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve Şanlıurfa’nın Birecik’te yaşayan kelaynaklar bu yıl 68 üremeyle rekor kırdı.

 

ARA REKLAM ALANI

Dünyada nesli tükenme riski taşıdığı için göçlerine izin verilmeyen kelaynak kuşları, Fırat nehri kenarında yaşıyor. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kurulan Üretme İstasyonu’nda özel menü ile beslenen Kelaynak kuşları, 2020 yılı itibariyle 68 yavru üretmesiyle toplam 285 adet sayısına ulaşarak rekor kırdı. Bölge turizmine de önemli bir katkısı olan kuşları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ziyaret ediyor.

 

Doğa Kuş fotoğrafçısı Mustafa Çolcuoğlu, “çocukluğumdan beri kelaynakların içindeyim. Yıllardır kelaynakların peşlerinde geziyorum. Kelaynaklar güzel bir sayıya erişti. Bu yıl yaklaşık 68 tane yavruları oldu. Sayıları 280’i geçti. Burayı gezmeye gelen turistler kelaynakları da mutlaka ziyaret ediyor.

 

Doğa Derneği Gönüllüsü Sabahat Çolcuoğlu kelaynakları ve Birecik’i tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, kelaynakların sayısal olarak iyi durumda olduğunu ve 280’i geçtiğini söyledi. Çolcuoğlu, bu sene kelaynakların rekor kırarak 60’ın üzerinde yavruladığı ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.