Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Tunceli’de Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Çalışmalarını Sürdürüyor

Tunceli’de Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Çalışmalarını Sürdürüyor
REKLAM ALANI
18 Aralık 2023 13:43
229

Tunceli Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve popülasyonlarını kontrol altında tutmak amacıyla Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütülen kapsamlı çalışmalara devam ediyor.

Merkezdeki faaliyetler, sadece beslenme ve bakım değil, aynı zamanda kısırlaştırma ve küpeleme gibi önleyici sağlık hizmetlerini içeriyor.

ARA REKLAM ALANI

Belediye tarafından yürütülen bu çalışmalar, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırarak toplum sağlığını olumlu yönde etkilemeyi hedefliyor. Kısırlaştırma ve küpeleme çalışmaları, kontrolsüz çoğalmanın önüne geçilmesine yardımcı olarak toplumun genel sağlığını koruma amacını taşıyor. Ayrıca, ekipler, düzenli sağlık takipleri ile hayvanların tedavi ve aşı ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu bağlamda ‘kısırlaştır, aşılat, yaşat’ söylemiyle il, ilçe ve köylerde çalışmalar sürüyor.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Sokakta yaşayan dostlarımızın popülasyonunu kontrol altına almak için biz belediyelere düşen görev yaygın kısırlaştırma yapmaktır. Biz üzerimize düşeni yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de lütfen sokaktaki dostlarımıza bir kap yemek ve bir kap su bırakın.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.