Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Ergani Devlet Hastanesi’ndeki Gerginlik’ Açıklaması

İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Ergani Devlet Hastanesi’ndeki Gerginlik’ Açıklaması
REKLAM ALANI
14 Ağustos 2023 13:16
277

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde devlet hastanesinin çalışan tek göz doktoru olan Cansev Şekerler, mesai bitimine yakın güvenlik korucusu adaylarının da rapor için oluşturduğu yoğunluk nedeniyle yaşanan gerginlikte odada mahsur kaldı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, medyada yer alan Ergani Devlet Hastanesi Göz Doktoru’nun güvenlik koridoru eşliğinde kurtarılmasıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Bazı sosyal medya mecralarında, yerel ve ulusal basında yer alan “Doktor ‘Güvenlik Koridoru’ arasında odasından çıkarıldı!” başlıklı haberler üzerine, İl Sağlık Müdürlüğümüz bu kısa açıklamayı gerekli görmüştür: Basında yer alan habere konu olan görüntü yeni olmayıp 21 Temmuz Cuma günü mesai sonuna aittir. Görüntülere yansıyan durumla ilgili olarak, gerekli incelemeler ve değerlendirmeler tarafımızca titizlikle gerçekleştirilerek gerekli girişimler yapılmıştır. Görevli Göz Hastalıklar Uzmanımızın baktığı hasta sayısı konusunda gerçek dışı paylaşımlar olsa da poliklinik ve sağlık kurulu dahil planlı hastalarına bakmış ve görevini özverili bir şekilde hakkıyla yerine getirmiştir. Olayın hekimimizle doğrudan ilgisi bulunmamaktadır. Olay, Çermik ve Ergani İlçelerinde güvenlik korucusu alımı ile ilgili başvuran çok sayıda adayın tümünden aynı gün sağlık kurulu raporu istendiği yönündeki bir yanlış bilgilenme nedeniyle taşkınlık yapan kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir. Haberlere konu olan görüntülerin bu taşkınlık anında çekildiği anlaşılmaktadır. Konunun bir yanlış anlama neticesinde hak kaybına uğrama korkusu yaşayan vatandaşlarımızın tepkisinden kaynaklandığı, hekimlerimizin görevleriyle doğrudan ilgisi bulunmadığı anlaşılmıştır. Alımı yapacak ilgili kurumla yapılan görüşmeyle sınav sonrasında asil ve yedek listede yer alanlar dışında kurul raporu talep edilmediği açığa kavuşturulmuş ve gereksiz izdihamın önüne geçilmiştir. Kurul raporu talep edilen asil ve yedek adayların işlemleri herhangi bir sorun yaşanmadan hızlı bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.