Dolar 32,3732
Euro 34,7780
Altın 2.439,60
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

HÜDAPAR, Diyarbakır’da Adaylarını ve Projelerini Basına Tanıttı

HÜDAPAR, Diyarbakır’da Adaylarını ve Projelerini Basına Tanıttı
REKLAM ALANI
1 Mart 2024 23:42
278

Diyarbakır’ın yerel seçimlerine yönelik hazırlıklar kapsamında HÜDAPAR’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluşarak seçim faaliyetleri ve projeleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Dinç, seçim sürecinde izleyecekleri stratejileri anlatırken, “Diyarbakır’ı, modern, adil ve sürdürülebilir bir kent haline getirmek için yola çıktık. Şeffaf, katılımcı ve etkili bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz” dedi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Toplantıda, Diyarbakır’ın karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm odaklı projelerini detaylı bir şekilde açıklayan Dinç, özellikle şehrin ulaşım, eğitim, sağlık ve istihdam gibi temel konulardaki ihtiyaçlarına odaklandı. Ayrıca, kentteki kültürel zenginlikleri ve tarihi değerleri koruma, kültür-sanat etkinliklerini destekleme ve gençlere yönelik sosyal projeleri hayata geçireceğini vurguladı.

Dinç, Diyarbakır’ın bölgesel öneme sahip olmasına rağmen eksikliklerine dikkat çekerek, özellikle şehir hastanesi ve tramvay gibi önemli hizmetlerin yokluğuna tepki gösterdi. Ayrıca, Diyarbakır’ın hak ettiği değeri bulamadığını ve sahipsiz bırakıldığını ifade etti.

Dinç, projeleri arasında ulaşımın rahatlatılması, gençlere destek verilmesi, evlilik sürecindeki mali yükün azaltılması gibi önemli adımların olduğunu belirtti. Ayrıca, engellilere yönelik çalışmaların ve kültürel mirasın korunması için çeşitli projelerin planlandığını söyledi.

Dinç, Diyarbakır’ın yönetimine halkın katılımını artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, etnik ve siyasi farklılıklara saygı duyacaklarını ve tüm halkın katılımıyla birlikte şehri yöneteceklerini ifade etti.

“DİYARBAKIR’DA İKAMET ETMİŞ OLUP BİR ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZE 10.000 TL EĞİTİME DESTEK BURSUMUZ OLACAK”

Diyarbakır’ı geliştirmek ve daha da güzelleştirmek için projelerini açıklayan Dinç, “Diyarbakır’ın gençleri, özellikle küçük yaştaki çocukları çok zekidir. Biz onlara yönelik Belediye’ye ait yazılımcı yerlerini açacağız. Onlara yazılım eğitimi vereceğiz ve yazılımda yarışmalar yapacağız.” dedi.

Dinç, projelerini açıklayarak şu ifadeleri kullandı;

“Özellikle aşevleri ile ilgili projemiz. Şefkat yerleri ile ilgili projelerimiz var. 21 yıl evli kalan Diyarbakırlı kadınlara 3.000 TL aile bütçesine destek projemiz var. İmar çalışmaları ile ilgili özellikle tarıma elverişli olan alanlara imar konusunda bir kısıtlama getireceğiz. Daha çok dağlık, tarıma elverişli olmayan yerlerde imara açma projelerimiz var.

Bununla birlikte VALİDEKART dediğimiz ulaşımla ilgili özellikle 0-4 yaş çocuğu olan annelere ücretsiz kart var. Aynı zamanda Diyarbakır’da ikamet etmiş olup bir üniversiteyi kazanan öğrencilerimize 10.000 TL eğitime destek bursumuz var.

Evli olup okuyan öğrencilerimiz varsa onlara kira desteği var. Eğitim kursu desteğimiz var. Yapay zekâyla trafik ışıklandırması için gerekli çalışmalarımız var. Bu konuda kadromuz vardır.

Engellilere yönelik çalışmalarımız var. Engelli taksi olsun, engelli otobüs olsun. Güzergâhları gideceği saatleri hepsi halkımızın rahat edeceği şekilde olacaktır.”

Son olarak, Dinç, Dilimiz ve Dinimiz gibi kırmızı çizgilerine sahip çıkacaklarını ve ana dilde eğitim imkanlarının artırılacağını belirtti. Ayrıca, kültürel zenginliği korumak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için çaba göstereceklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.