Dolar 32,2830
Euro 34,6912
Altın 2.435,71
BİST 10.011,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa’ya Açılan Sınır Kapılarında İncelemede Bulundu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa’ya Açılan Sınır Kapılarında İncelemede Bulundu
REKLAM ALANI
24 Temmuz 2023 14:59
178

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Edirne ve Kırklareli’ndeki sınır kapılarında incelemede bulundu.

Bakan Bolat, modernizasyonu tamamlanan Pazarkule Sınır Kapısı’nın açılışının ardından Kapıkule Sınır Kapısı’na hareket etti. Trakya Dış Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürü Nihat Kınık’tan bilgi alan Bolat, Ticaret Bakanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın gurbetçileri karşıladığı ve ikramda bulunduğu stantları ziyaret etti.

ARA REKLAM ALANI

Gümrükte görevli personelle sohbet eden Bakan Bolat, yurda giriş yapan gurbetçilerle görüşerek, “Anavatana hoş geldiniz.” dedi.

Bazı gurbetçiler, Türkiye’ye girişte bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ederek Bakan Bolat’a teşekkür etti. Bakan Bolat, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nı da ziyareti sonrası Kırklareli’ne hareket etti.

DEREKÖY’DE MODERNİZE ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Dereköy Sınır Kapısı’ndaki incelemesinde Bakan Bolat’a Kırklareli Valisi Birol Ekici bilgi verdi. Bolat, yaptığı açıklamada Dereköy’ün modernize edilmesi için çalışmaların başlatılacağını belirtti. Dış ticaretin yüzde 40’ının kara yoluyla yapıldığını ifade eden Bolat, bu bağlamda Dereköy Sınır Kapısı’nın da modernize edileceğini bildirdi.

TOBB ile işbirliği halinde çalışmaları başlatacaklarını anlatan Bolat, “İnşallah 1 yıl gibi kısa bir sürede Kırklareli ilimiz Avrupa’ya çıkış noktası olan Bulgaristan sınırında çok modern, geniş ve hızlı işleyen ve Kırklareli’ne, ülkemize yakışır yeni bir gümrük kapısına kavuşmuş olacak. İnşallah Allah nasip ederse 1 yıl sonra bu güzel gümrük kapısını açmak bizlere nasip olur.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.