Dolar 32,5286
Euro 34,7945
Altın 2.440,51
BİST 9.723,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yeşilli’de Uluslararası Kiraz Festivali Yapıldı

Yeşilli’de Uluslararası Kiraz Festivali Yapıldı
REKLAM ALANI
12 Haziran 2022 10:23 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2022 10:26
1.290

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Yeşilli ilçesinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali’nin açılışına katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesince bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen “Uluslararası Kiraz Festivali” Gençlik Merkezinde Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla yapılan açılış töreniyle başladı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan festival, halk oyunları ekibinin gösterisi, ses yarışması kapsamında gençlerin şarkı söylemesi, kortej yürüyüşü, Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Korosu ve çeşitli sanatçıların konseri ile devam etti.

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, beraberindekilerle festival kapsamında açılan stantları tek tek gezdi.

 

 

Festivalde değerlendirmelerde bulunan Vali Demirtaş, etkinlikle amaçlarının tarih ve kültür şehri Mardin’i ve yöresel ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

 

Özelikle kiraz gibi ürünlerin tanıtımda çok ciddi bir katkısının olduğunu aktaran Demirtaş, “Bir taraftan da ürünün gelişmesi, ürünün artırılması açısından çok ciddi katkısı ve faydası oluyor. Bunun aracılığıyla da kentimizi tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir festival olur. Vatandaşın da ilgisinin çok olduğunu görüyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Festivalin açılışına; Vali Mahmut Demirtaş, Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Festival ikinci günde düzenlenecek yarışmalar, konserler ve çeşitli etkinliklerin ardından son bulacak.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.