Dolar 32,3748
Euro 34,5739
Altın 2.384,91
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

İki Bakanlık “Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İşbirliği Protokolünü İmzaladı

İki Bakanlık “Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İşbirliği Protokolünü İmzaladı
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2023 20:44
157

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Yaş sınırı koymadığımız bu eğitime halkımız, anne-baba, komşu, çoluk-çocuk herkes katılma imkanı bulacak. Bunu sadece Malatya’da değil toplamda deprem bölgesinden etkilenen 11 ilimizde de yaygınlaştıracağız.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya’da Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.

ARA REKLAM ALANI

“MİLLETİMİZ DEVLETİNE EMANETTİR, BİZ DE BU EMANETİ KALBİMİZDE TAŞIYORUZ”

Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İş Birliği Protokolü imza töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, tüm Malatya halkına geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Bu süreçte her zaman depremzedelerin yanında olacaklarını aktaran Bakan Göktaş, ülkece atlatılan bu büyük badirenin üstesinden hep beraber gelineceğini aktardı.

Bakan Göktaş, devletin bütün birimleriyle depremin ilk anından itibaren vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem illerine özel ihtimam gösterdiğini vurgulayan Göktaş, kendilerinin de bu çerçevede gece gündüz çalıştığını söyledi.

Aile destek, koordinasyon ve psikososyal destek faaliyetleriyle depremin ilk gününden beri ekiplerin sahada olduğunu anlatan Göktaş, depremden etkilenenlerin iyileşme süreçlerini de yakından takip ettiklerini belirtti.

Deprem bölgesinde şimdiye kadar 11 binden fazla personelle 2 milyondan fazla depremzedeye psikososyal destek hizmeti sunduklarını aktaran Göktaş, şöyle dedi; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak afetin yol açtığı etkilerle mücadeleye yönelik çalışmalarımızı çok yönlü ve tüm ülkede devam ettiriyoruz. Bu anlamda her zaman içinde halkımıza sunduğumuz hizmetler, güncel ihtiyaçlara göre çeşitlilik arz ediyor. Tabii yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde eğitim öğretime ara verilmiş durumda. Sosyal iyileştirme faaliyeti olarak gördüğümüzde bu tür etkinliklere başlamak istiyoruz, bunlara önem veriyoruz. Aynı zamanda da biliyorsunuz travmaların da etkisini azaltmasına da önemli katkılar sağlayacak. Bugünkü protokolümüz de inşallah Milli Eğitim Bakanımızla tecrübe imkanlarıyla, süreçlerimize dahil edeceğiz. Programımızı Milli Eğitim Bakanlığımızın ev sahipliğinde etkili bir iş birliği içerisinde yürüteceğiz. Yaş sınırı koymadığımız bu eğitime halkımız, anne-baba, komşu, çoluk-çocuk herkes katılma imkanı bulacak. Tabii Malatya’yla birlikte bunu sadece Malatya’da değil toplamda deprem bölgesinden etkilenen 11 ilimizde de yaygınlaştıracağız. Psikososyal destek, görsel sanatlar, spor, müzik, gelişim alanlarını hazırlanan bir sürü kurslarla beraber halkımızın normal hayatlarına dönmelerini amaçlıyoruz. Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanların sağlığı, mutluluğu, refahı bizim için her şeyden önce gelmektedir. Halkımızın eşit fırsatlara, erişimini sağlamak, öncelikli vazifelerimizden biridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizim işimiz, hak sahiplerine, haklarını teslim etmektir. Milletimiz devletine emanettir, biz de bu emaneti kalbimizde taşıyor, sizlerin mutluluğu için hiçbir çalışmayı ihmal etmemeye özen gösteriyoruz. Yerinde ve zamanında gerçekleştirdiğimiz, değişen şartlara göre sürekli güncellediğiniz yardım ve destek programlarımızla her zaman vatandaşlarımızın yanındayız.”

“İKİ BAKANLIK OLARAK SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEK İÇİN BİR SÜREÇ BAŞLATTIK”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktararak, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Fiziki hasarları, maddi hasarları gidermenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ve İçişleri Bakanlığının görevi olduğunu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ise toplumsal hasarı gidermeye çalıştığını dile getiren Tekin, “Biz de iki Bakanlık olarak buradaki sorumluluğumuzu yerine getirmek için bir süreç başlattık. Arzumuz, bizim okullarımız sürekli gündelik hayatımızın bir parçası olsun. Öğretmen arkadaşlarımız sürekli toplum içerisinde rehberlik eden bir pozisyonda olsunlar. Bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah protokolümüz de bu toplumsal hasarın, toplumsal travmanın azaltılması için biz de üstünüze düşeni yapmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakanlar Göktaş ve Tekin arasında Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bakan Göktaş ayrıca Malatya Valiliği, Malatya AFAD Afet Koordinasyon Merkezi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.