Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

SP’Lİ BOZAN’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bağlar Belediyesi tarafından yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden ön hazırlık safhasının ardında, hazırlanan kentsel dönüşüm projesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

SP’Lİ BOZAN’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI
15 Ekim 2020 20:35
971

Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Bağlar’da kentsel dönüşüm projesine ilişkin basın açıklaması yaparak; “Kentsel dönüşüm projesi  kapsamında Hak sahibi aileler, evlerini kimseye ucuz fiyata kaptırmasın, devlet bu tür fırsatçılara, fırsat vermesin” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Bozan, kentsel dönüşüm projesinin Bağlar için ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, hak sahibi ailelerin evlerini fırsatçılara kaptırmaması konusunda uyardı.

 

Bozan, açıklamada proje kapsamında yapılacak ihalelerin şeffaf yapılması gerektiğine dikkat çekerek şu noktalara değindi:

 

Hak sahibi aileler, evlerini kimseye ucuz fiyata kaptırmasın, devlet bu tür fırsatçılara, fırsat vermesin,

 

Vatandaşın evi bire bir değiştirilsin, eğer değer farkı alınması düşünülüyorsa vatandaşın maddi durumu göz önüne alınarak, devlet bunu finanse etmelidir.

 

Proje dahilinde olan semtlerde kamulaştırma yapılırken vatandaşların, fiyat konusunda rızası ve proje hakkında görüşü alınmalıdır,

 

Doğru ve güzel bir proje yapılmışken, vatandaş mağdur edilmemelidir.

 

İhale şeffaf yapılmalı kimseye peşkeş çekilmeli,

 

Proje kar amaçlı yapılmamalıdır. Bu güzel projenin arka planında, vatandaşın sırtından yeni zenginler meydana getirilmemelidir.

 

Ehil, liyakatlı ve tecrübeli mühendislerle çalışılmalıdır. Kullanılan malzemeler kaliteli olmalı, 6 ay sonra  yapılar dökülmemelidir

 

Yeşil ve doğal alanlar, dinlenme ve piknik alanları, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları ihtiyaçı karşılayacak oranda olmalıdır.

 

Belediyeler bütün çalışmalarında karlılık üzerinde değil, hizmet ve sosyal belediyecilik esasları üzerinde çalışmalarını yapmalıdır.

 

Yaşanabilir Bağlar için, benzer projelerin diğer semtler içinde yapılmasını bekliyoruz. 

 

 

“ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı erken seçim çağrısı konusunda da konuşan SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan, şöyle devam etti; “Ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bir erken seçime ihtiyaç var. Çünkü fatura gittikçe ağırlaşıyor. AK Parti artık ülkeyi idare etmekte aciz duruma düşmüştür. Hazine Bakanı’nın, (Maaşını dolarla mı alıyorsun, dolar borcun varmı? Ben dövize bakmıyorum) gibi milletin aklıyla alay etmesi bunun açık göstergesidir.  Erken seçim kararı alacak merci belli. Ya Cumhurbaşkanı ya da 360 oyla Meclisin karar alması lazım. İktidar Cephesi AK Parti ve MHP seçimi istemez. Çünkü, işsizlik, açlık, fakirlik, döviz ve altın fiyatlarının tavan yaptığı mevcut durumda yapılacak bir erken seçimde her ikisi de oy kaybedeceklerini biliyorlar.  Dolaysıyla kazanacakları bir ortamda seçime gitmek isteyecekler. Saadet Partisi olarak ülkenin ekonomik ve idaresinde yaşanan sıkıntıları görüyor ve gittikçe faturanın ağırlaştığını biliyoruz. Bundan dolayı erken seçim bir zarurettir. Biz parti olarak, seçime hazırız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.