Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Vali Demirtaş, Öğrencilerle Birlikte Barınağı Ziyaret Etti

Vali Demirtaş, Öğrencilerle Birlikte Barınağı Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
4 Ekim 2022 13:44
1.329

Mardin Büyükşehir Belediyesi, “4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla öğrencilerle birlikte Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.

 

Vali Demirtaş, minik öğrencilerle birlikte hayvan barınağını gezerek can dostları besledi.

 

Vali Demirtaş, küçük yaşta çocuklara hayvanları koruma bilincinin aşılanmasının önemine değinirken öğrencilerin can dostları için gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Vali Demirtaş, “Hayvan Hakları Koruma Günü münasebetiyle barınağımızın kapılarını minik çocuklarımıza açarak onları can dostlarımızla buluşturduk. Bizler bir yandan emanet olan bu can dostlarımızın yaşam haklarını korurken bir yandan da barınakta daha iyi koşullarda yaşamlarını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İhtiyaç duyulan ilçelerimizde barınakların kurulumu sürüyor. Can dostlarımızı korumak ve daha sağlıklı alanlar oluşturmak için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz.” dedi.

 

Barınağı gezen öğrencilere sokak hayvanları için açılan bölümler ile yapılan çalışmalar anlatıldı. Öğrencilere kedi evi, görme engelli bölümü, anneli yavrular bölümü, yavru tedavi bölümü gibi mekanlarda tedavileri devam eden sokak hayvanları ile ilgili bölümler gezdirilirken sokak hayvanlarına nasıl davranılacağı, yaralı bir hayvan görüldüğünde neler yapılacağı konularında bilgiler aktarıldı.

 

Öğrencilere hayvanları sevdiren hikaye kitabı ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Vali Demirtaş’a Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Sağlık İşler Daire Başkanı Adil Alan eşlik etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.