Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Soylu: “Alevi Kaymakam Almak İstiyoruz”

Soylu: “Alevi Kaymakam Almak İstiyoruz”
REKLAM ALANI
19 Ağustos 2022 10:29
1.268

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Babası dede olan emniyet müdürümüz var. Ermeni kaymakamımız var. Hatta son zamanlara kadar Alevi valimiz vardı. Kendisini Alevi olarak tanıtan kaymakam adaylarını almak istiyoruz” dedi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Canlı yayında konuşan Soylu iddialarını şöyle sürdürdü: Kimsenin bu dönemde benim yaşam tarzıma müdahale ediyorsunuz diye bir şikayeti yok. Bugün insanlar kendilerini ifade etmekte ayrıştırılıyor mu, ötekileştiriliyor mu? Hayır. Biz pozitif ayrımcılık da yapıyoruz. Kendisini Alevi olarak tanıtan kaymakam adaylarını almak istiyoruz.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

“Bunları söylemekten hicap ediyorum ama, bazen söylemekte de fayda olabilir” diyen Soylu, “Bizim Kürt olan valimiz var, Kürt olan emniyet müdürümüz var. Alevi kaymakam var, babası dede olan emniyet müdürümüz var, Ermeni kaymakamımız var, Caferi valimiz var. Özbek Türkü valimiz var. Son zamana kadar Alevi valimiz de vardı, yine olur” ifadelerini kullandı.

 

SURİYELİ SIĞINMCILAR TARTIŞMASI: 120 BİN SEÇMEN VAR

 

Türkiye’de 3 milyon 650 bin Suriyeli sığınmacının olduğunu belirten Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu için “Nüfus müdürlüğünü basacaktı. Göç idaresini basacaktı. 1984’ten beri siyasetteyim bu kadar düşük bir seviye görmedim. Sanki yeni bir şey bulmuş gibi ‘Ben YSK’dan daha fazla bilgiye sahibim’ diyor. Biz bunu çocukken yapardık. Yeni bir şey icat etmişler gibi… ” dedi ve Suriyeli seçmen sayısının 120 bin olduğunu öne sürdü.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.