Dolar 32,5235
Euro 34,7509
Altın 2.488,15
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Şanlıurfa’da Göçerlerin Göç Hazırlığı Başladı

Şanlıurfa’da Göçerlerin Göç Hazırlığı Başladı
REKLAM ALANI
13 Mart 2022 12:52
1.328

Kış aylarını Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde geçiren göçerler, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte göçe hazırlanıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Kış boyunca hayvanlarını burada besleyen göçerler, nisan ayı itibarıyla ilk önce Siverek ile Viranşehir ilçeleri arasında yer alan Karacadağ’a gidecekler. Bir süre burada konaklayarak hayvanlarını dağlık alanlardaki meralarda besleyecek olan göçerler, daha sonra ise Bingöl, Erzurum, Bitlis ve Van güzergahında ilerleyerek sonbahar sonunda yeniden Ceylanpınar ilçesine dönecekler.

 

Eyüp Akhanım, Ceylanpınar’da istedikleri verimi alamadıklarını söyledi. Bu yıl doğan kuzuların bir kısmının öldüğünü anlatan Akhanım, mera alanı bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Nisan başında Karacadağ’a gideceklerini söyleyen Akhanım, ”Daha sonra Bingöl, Erzurum, Bitlis, Van tarafına gideceğiz. Benim 400 koyunum var, kuzuların yarısı öldü. Şu anda 400 koyun var, 300 kuzu var. 100 kuzudan fazla öldü” diye konuştu.

 

Göçerler, günün büyük kısmında hayvanlarını meralarda otlatmaya götürüyor. Günün belli saatlerinde ise hayvanlarını çadır bölgesine getirerek yem vererek kuzularla buluşturuyor. Kuzuların anne koyunların sütünü emerek beslenmesine izin veren göçerler, daha sonra hayvanları yeniden meraya götürüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.