Dolar 32,4143
Euro 34,8297
Altın 2.440,24
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C

Şırnak’ta İlk Kez V-Notes Operasyonu Yapıldı

Şırnak’ta şikayetleri olan 42 yaşındaki hasta, ilk kez uygulanan V-Notes cerrahi yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Şırnak’ta İlk Kez V-Notes Operasyonu Yapıldı
REKLAM ALANI
10 Şubat 2022 23:04
1.333

Şırnak Devlet Hastanesinde, V-Notes olarak adlandırılan vücudunda hiçbir kesi yapmadan, laparoskopik yöntem ile doğum kanalından gerçekleştirilen cerrahi yöntem uygulanmaya başladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Şırnak Devlet Hastanesine ağrı şikayeti ile başvuran bir hastaya, Op. Dr. Özge Nur Gülen tarafından V-Notes yöntemi başarıyla uygulandı. Sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

 

Şırnak’ta ilk defa yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Özge Nur Gülen, V-Notes ameliyatının 2-3 yıllık süreçte dünyada yaygın olarak uygulanmaya başladığını, Şırnak’ta ise ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Op. Dr. Özge Nur Gülen, “Daha önce 7 gebelik ve 1 kez laparoskopik kolesistektomi geçirmiş hastamızda V-Notes operasyonunu iyi bir ekip çalışması neticesinde gerçekleştirdik. Hastamız kendisine tüplerini bağlama isteği ile bize başvurmuştu. Hastamızın operasyonu yarım saat içinde dikişsiz gerçekleştirdik. Vajinal yoldan laparoskopik operasyonu yaptık. Hastamızın genel durumu iyi, 24 saat içinde taburcu yapılmasını planlıyoruz. V-Notes ülkemizde 2016 yılında yapılmaya başlanmıştır. Daha çok fakülte ve eğitim araştırma hastanelerinde yapılıyordu. Türkiye’de de yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Bizde bu operasyonu Şırnak’ta gerçekleştirdik. Bu başarılı operasyonda görev alan arkadaşlarımız Op. Dr. Ümmügülsüm Gürbüz, Op Dr. Sertaç Udum, Anestezi Uzmanı Dr. Erdinç Uzunay ve cerrahi hemşire Ensari Dağ’a teşekkür ederim” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.