Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Sarıgül’den Komünist Partili Maçoğlu’na Ziyaret

Sarıgül’den Komünist Partili Maçoğlu’na Ziyaret
REKLAM ALANI
4 Nisan 2023 19:41
359

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu ziyaret etti.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Tunceli Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile bir araya geldi. Ziyarete Tunceli Belediye Başkan yardımcıları Canan Ay ile Ümüt Kaya  ve TDP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Aktay da katılım sağladı.

 

Sarıgül, Başkan Maçoğlu’nun yaptığı çalışmaları beğendiğini belirterek, “Siyasete ve belediyeciliğe farklı bir renk getirdiniz. Çalışmalarınızı ve başarılarınızı bütün Türkiye biliyor. Ben de yakından takip ediyorum. İşçilerimize yüzde 85 zam yapması ve çalışma saatini 7 saate düşürmesini takdir ettim. Tarıma ve özellikle ata tohumuna önem vermenizi çok beğeniyorum. Üretimden yana olması, ihtiyaçları kendi bölgesinden karşılaması partimizin ekonomik milliyetçilik anlayışıyla örtüşüyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIN BÜTÇESİNİ HALKA HARCIYOR, HALKLA İÇ İÇE BAŞKANLIK YAPIYORSUNUZ”

 

Sarıgül sözlerine şöyle devam etti: “Kapınız halka açık, halkla iç içe bir başkanlık yapıyorsunuz. Dersim’in imkan ve kaynaklarını, halkın bütçesini, halka harcıyorsunuz. Halkla birlikte karar alıyor, belediyeyi halkın belediyesi yapıyor ve sosyal belediyecilik, şeffaf belediyecilik yapıyorsunuz. İlçe Belediye Başkanlığı yaptınız başarılı oldunuz, İl belediye başkanlığı yaptınız. Önümüzdeki seçimlerde büyükşehir belediye başkanı olarak görmek isterim”

 

“SİYASİ PARTİLER, YEREL YÖNETİMLERİN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPMALI”

 

Ziyaretlerinden dolayı Sarıgül’e teşekkür eden Başkan Maçoğlu, “Sendika ile yapmış olduğumuz sözleşme için söylemiş olduklarınız çok kıymetli. Tarım meselesi ise bu ülkenin geleceğinin güvenlik sorunu olacak. Dünyadaki birçok ülkenin sorunu olacak. Çünkü artık tohumlar kendi toprağında kendi tohumu olmuyor. Bir ektiğiniz tohumu bir daha ekemiyorsunuz. Bir daha almak zorunda kalıyorsunuz. Artık Türkiye halkları bu sorunun farkında ve bu sorunu yaşıyor. Gittiğim her yerde bunu görüyorum. Diyarbakır’da, Batman’da, Mardin’de… Son deprem bölgesindeki illerimiz Türkiye tarımının %20’sinden fazlasının olduğu alan ve üretim durma aşamasında. Çiftçinin desteğe ihtiyacı var. Küresel bir iklim krizi var. E birde böyle olunca gelecekle ilgili kaygılar artıyor. Bizlere düşen, sizlere düşen şeyler var. Yerel yönetimlerin gücünün etkin kılınması gerekiyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde yerel yönetimler yetkin ve etkin. Ama maalesef Türkiye’de böyle değil. Sizlerden parti liderlerinden beklentimiz yerel yönetimlerin güçlenmesi için çalışmalar yapması. Bu coğrafyada kayyumların bir daha olmaması, halkın seçtiklerinin irade olarak görülmesi bizim en büyük isteğimiz ve talebimiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.