Dolar 32,3352
Euro 34,7147
Altın 2.408,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

“Paramızın Pul, İnsanımızın Kul Olmasını Kabul Etmiyoruz”

“Paramızın Pul, İnsanımızın Kul Olmasını Kabul Etmiyoruz”
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2022 16:01
1.314

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, artan enflasyon oranlarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

Başkan Ergin, TÜİK Verilerine göre % 80’e ulaşan, gerçekte ise % 180’e varan enflasyon oranıyla her geçen gün artan hayat pahalılığının insanımızı bezdirdiğini söyledi.

 

Emekliye, memura, asgari ücretliye yapılan maaş artışının zam değil, enflasyon farkına karşı yama hükmünde olduğunu belirten Başkan Ergin; “İşsizliği ortadan kaldıracaklarını söyleyenler; fabrikaları sattılar, üretimi tükettiler, tarım ve hayvancılığı bitirdiler. Yirmi yıldır iktidarda olanlar, on binlerce genci, aileyi iş bulma amacıyla İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e göç etmeye, Karadeniz’e mevsimlik işçi olarak gitmeye mecbur kılanların aklına GAP projesini bitirmek gelmiyor mu? Her seçimde beş yılımızı çalan bu iktidar, seçmenin ağzına bir parmak bal daha çalıp, beş yıl sonrasında yeni projelerle gelerek ekonomiyi düzelteceği vaadinde bulunduklarında onlara sormazlar mı; Elinizden tutan mı var? Neden şimdi düzeltmiyorsunuz da seçimi bekliyorsunuz? Kimi alışveriş kalemlerinde artış % 300’ü geçerken açlık sınırının altındaki bu asgari ücret ile tek çalışanı olan evde geçinmek mümkün değildir. Asgari ücretli üç çalışanı olan bir evde dahi toplam gelir yoksulluk sınırını aşmıyor. Tüketim ürünlerindeki bu fiyat artışları ne zaman duracak?” dedi.

 

“EMEKLİ MAAŞIYLA DÜN EV GEÇİNDİRİLİRKEN BUGÜN EV KİRASI ÖDENEMİYOR”

 

Dün 2.500 ile 4.000 TL maaş alan emekli ve çalışanın rahat ve huzur içinde geçinmeye çalışırken, bu gün aldığı maaş ile ev kirasını, zorunlu giderleri karşılayamadığını kaydeden Ergin; “Bir ekmeğe 6 TL para ödüyorsa, mutfağına bir şeyler girmiyorsa, şehir içi arabaya binemiyorsa, zamanında simit hesabı yapanlar; günde 3’er simit yediğinde ve birer çay içtiğinde dört kişilik bir aile için 360 Simit ve 360 Çay bedelinin aylık sadece 3.000 TL tuttuğunu hesaplayamıyor mu? İnsanlar, günde üçer simit ve üçer çay ile mi beslenecek? Et, sebze, meyve, yağ, peynir, zeytin, ekmek vs. gibi temel ihtiyaç gereksinimleri olmayacak mı? Dergi, kitap, gazete almayacak mı? Kendisine, eşine, çocuğuna üst- baş almayacak mı? Yılda birkaç kez eşini ve dostunu, çocuklarını ziyaret etmek ya da evinde misafir etmek için harcamada bulunmayacak mı? Ömründe bir evi ve arabayı alma hakkı olması düşünülemez mi? Çoluk-çocuk evlendirilmeyecek mi? Bu hükümetin bu millete çektirdiği sıkıntılar unutulur cinsten değildir. Geçinemeyen ne yapacak? Aç kalmama adına millî(?) piyango mu alsın? Kazı- kazan veya bahis oyunları mı oynasın? Bankalardan faizle para alıp icralık mı olsun? Gençler, çalışacak yer bulamazken yurt dışında mülteci mi olsun? Üniversite mezunları on yıl evde mi beklesin, pazarda limon mu satsın? Biz Saadet Partisi olarak, bu tür sahte mühendislik planlarının kabul edilebilir yanı olmadığını ifade ediyoruz. Yarın seçim yaklaşınca bir savaş olmasın, Suriye ve Yunanistan ile ABD güdümlü oyunlara bu millet kurban gitmesin. Amerika, her türlü hilenin ve oyunun içinde ülkemize yapılacak en büyük kötülüklerin fikir maşasıdır, onların boyunduruğu altına girilmemelidir. Ülkemize hem sahada hem de masada kaybettirenler, savaş endişesiyle seçimleri ertelemesin! Amacımız insanımızın insanca yaşaması, talanın ve yalanın ekonomiye maya olmamasıdır. Paramızın pul, insanımızın kul olmasını kabul etmiyoruz. İnsanımızın var olma mücadelesi Adil düzendedir, Saadet Partisi’ndedir. Biz dünyaya Saadeti, zulme karşı durmayı, barışı ve kardeşlik içinde yaşamayı, herkesin insanca bir hayat yaşamasını savunuyor adaletin, hoşgörünün ve sağduyunun hâkim olması için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma ve yakınlaşma günü olan Kurban Bayramı’nın birbirimizi daha iyi anlamamıza, farklılıklarımıza anlayışla yaklaşmamıza, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.