Dolar 32,2818
Euro 34,6566
Altın 2.413,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Milletvekili Yazmacı, Orman Yangınları Hususunda Sağ Duyu Çağrısı Yaptı

Milletvekili Yazmacı, Orman Yangınları Hususunda Sağ Duyu Çağrısı Yaptı
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2023 19:48
175

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, yangınlarla mücadele eden ekiplerin fedakarca çalıştığını belirterek, “Türkiye’nin nefes kaynağı, ciğerlerimiz ormanlarımıza hepimizin sahip çıkması ve duyarlı davranması gerekiyor.” dedi.

Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin’de farklı noktalarda çıkan bazıları kontrol altına alınan yangınlarla yaşadığı üzüntüyü belirten Milletvekili Yazmacı, orman yangınları hususunda tüm vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

ARA REKLAM ALANI

Yazmacı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği yangın felaketlerinde hükümetimiz, milletimizin yaralarını sarmak, ormanları öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atacaktır, kimsenin bundan en ufak şüphesi olmasın.” dedi.

“CANLARI PAHASINA ÇALIŞAN EKİPLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Yazmacı, şu ifadeleri kullandı: “Yurdumun çeşitli noktalarında çıkan ve halen devam eden orman yangınlarını derin üzüntüyle takip ediyoruz. Canları pahasına yangınlara karşı mücadele veren ekiplerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Çalışmaları yerinden koordine ederek, vatandaşları yalnız bırakmayan Bakanımız İbrahim Yumaklı ve bakanlık yetkililerinin çabaları da ayrı bir takdiri hak ediyor. Türkiye nefes kaynağı, ciğerlerimiz ormanlarımıza hepimizin sahip çıkması ve duyarlı davranması gerekiyor. Sadece buna ağaç yanması olarak bakmamak gerekir. O ekosistemde ne varsa bütün canlıların bir daha geri dönmemek üzere yok olduğunu düşünerek adım atmalıyız.”

“UYARILARA RİAYET ETMEK, İHBARDA BULUNMAK VATANİ GÖREVİMİZ”

Orman yangınlarının en büyük çıkış nedeninin insan kaynaklı olduğunu hatırlatan Yazmacı şöyle devam etti: “Orman yangınlarının çıkış nedeninin yüzde 88 oranında insan kaynaklı olduğunu unutmayarak yetkililerinin uyarılarına riayet etmek, kötü niyetli kişilere karşı güvenlik güçlerimizi harekete geçirmek vatani görevimizdir.”

Yazmacı mesajında ayrıca bu husustaki ihbarların 177 numaralı Orman Yangın İhbar Hattı’na yapılmasını istedi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.