Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

GÜNTİAD Fabrikalarını İnsanların Barınmasına Açtı!

GÜNTİAD Fabrikalarını İnsanların Barınmasına Açtı!
REKLAM ALANI
10 Şubat 2023 08:47
353

Bölgede faaliyet gösteren iş insanları asrın felaketi karşısında gösterdikleri reaksiyon ile insanlık sınavından yüzlerinin akıyla çıktılar.

Şekil bakımından eşi benzeri görülmemiş depremde mağdurların imdadına yetişen Güneydoğu Tekstil İş insanları Derneği’nin (GÜNTİAD) üyesi iş insanları; depremzedelerin, barınma ve yemek gibi temel ihtiyaçlarının tamamına anında cevap vererek takdirlik bir gayrete imza atıyorlar.

ARA REKLAM ALANI

 

DEPREMZEDELER BİR NEBZE DE OLSA RAHAT NEFES ALIYOR 

 

Güneydoğu Tekstil İş insanları Derneği’nin (GÜNTİAD) olağanüstü çaba ve gayretleriyle depremzedeler bir nebze de olsa rahat nefes almasına vesile oluyor. Tekstil kentteki tüm üretim alanları başta olmak üzere özel mülklerini dahi depremin ilk dakikalarından itibaren depremzedelerin hizmetine açan GÜNTİAD üyesi iş insanlarının bu hareketi takdirle karşılanıyor.

 

 

İHTİYAÇ TESPİTİ YAPARAK YARALARI SARIYOR 

 

On binlerce insanın sıcak yemek, barınma konaklama ihtiyacını kendi üretim alanlarında karşılayan, mutfaklarında sürekli pişen yemeklerini de kendi araçlarıyla farklı barınma-konaklama alanlarına göndererek on binlerce mağdura sıcak yemek ikramında bulunan GÜNTİAD üyesi iş insanları, depremin vurduğu diğer illerde de ihtiyaç tespiti yaparak yaraları sarıyor.

 

‘TÜM FABRİKALAR HALKIMIZIN HİZMETİNDE’

 

“Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ölen şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” diyen Güneydoğu Tekstil İş insanları Derneği Başkanı Sezai Ayas, depremin ilk saatlerinden itibaren mevcut Tekstil Kent ve Tekstil Kentin dışında olan fabrikaları hemen vatandaşın hizmetine açtıklarını söyledi. Depremzedelerin her türlü ihtiyacı için hazır olduklarını kaydeden Ayas, “Vatandaşımızın hem barınma hem de yemek ihtiyaçlarını karşılanmak için yaklaşık 30 fabrikalarımızı açtık. Hem güvenli olduğu için hem de sıcak olduğu için vatandaşlarımıza buraya gelmeleri için duyurular yaptık. Mümkün olduğunca şehirde bulunan halkı bu tarafa çekmeye çalıştık” dedi.

 

‘İHTİYAÇLAR YERİNDE TESPİT EDİLİP KARŞILANIYOR’

 

Son iki gündür il dışına yardım malzemeleri sevk ettiklerini kaydeden Ayas şunları söyledi;

“Son iki günde her gün 30 tane aracımızla depremi ağır yaşayan Diyarbakır dışındaki illerimize gidip geliyoruz. Zor durumdaki şehirlerimize bu şekilde yardım etmeye çalışıyoruz. Depremden etkilenen diğer illere dün itibariyle 3’ü tır, 17’si minibüs olmak üzere 20 araç daha gönderdik. Ondan önce de bölgeye 60 tane personelimizi sevk ettik. Söz konusu bölgelerde çalışmalar yürütüyorlar. Oralardaki eksikleri yerinde tespit edip ona göre yardımlarda bulunuyoruz. Deprem bölgesinden battaniye, kuru gıda, peynir, helva, zeytin, su, çocuk maması, çocuk bezi gibi ürünler en çok talep ediliyor. Buna göre araçlarımız hazırlanarak bölgelere sevk ediliyor.

 

‘KEFENLERİ HAZIRLAYIP GÖNDERİYORUZ’

 

Bizler, Diyarbakır’daki tüm iş insanları birlikte çalışıyoruz. Bizlere bunların yanında gönüllü insanlarımızın da yardımları çok oluyor. Özellikle İstanbul, Bursa’daki üyelerimiz ve çalışmış olduğumuz büyük firmalardan yardımlar alıyoruz. Battaniye sorunu olduğu için bizlere polar kumaşı tedarik ederek yolluyorlar. Gelen kumaşlarımızı 3’e 3 çeklinde keserek battaniye şeklinde ihtiyacın olduğu bölgelere gönderiyoruz. Diyarbakır için olmasa da çevre illerimiz için kefen talepleri oluyor. Bizde bu yönde çalışma yaptık. İstanbul, Batman ve Van gibi illerimizden bu yönde destekler aldık. Yine üzülerek bize yollanan top halindeki kefenleri 2,5 şile 3 metre şeklinde keserek deprem bölgesindeki illerimize gönderiyoruz. “

 

‘İNSANLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

 

Tekstil Kentte şimdiye kadar 120 bine yakın insanı barındırdıklarının altını çizen GÜNTİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cahit Turan ise “İlk günden beri biz Diyarbakır Tekstil İhtisas Bölgesindeki 30 tane fabrikamızı yemekhaneleri ile birlikte halkın hizmetine açtık. Burada 120 bine yakın insanı barındırdık. İnsanlarımızın hem barınma hem de yeme içme ihtiyaçlarını karşıladık. Bunun dışında da şehir merkezindeki barınma yerlerine günlük ortalama 10-12 bin kişilik yemek servisi yapıyoruz. 30 aracımız şuanda şehir içinde çalışıyor. Çevre illerin de genellikle kuru gıda, çocuklar için ise mama, bezlerin yanı sıra havaların soğuk olmasından kaynaklı battaniye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu destekleri dernek üyelerimizden alıyoruz. Ayrıca çalıştığımız firmaların hayırsever insanlarımızdan topluyoruz. Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.