Dolar 32,3620
Euro 34,6628
Altın 2.391,58
BİST 10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

MHP’DEN CUMA NAMAZINI CEMAATLE KILMAYIN AÇIKLAMASINA DESTEK

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’tan Diyanet’in ‘Cuma namazını cemaatle kılmayın’ açıklamasına destek.

MHP’DEN CUMA NAMAZINI CEMAATLE KILMAYIN AÇIKLAMASINA DESTEK
REKLAM ALANI
19 Mart 2020 16:56
947

MHP’den Diyanet’in Cuma Namazlarını cemaatle kılmayın açıklamasına destek.

 

ARA REKLAM ALANI

Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Korona Virüs tedbirleri kapsamında Cuma namazlarını cemaatle kılmayın açıklamasına destek vererek bu kararı provoke etmeye çalışanlara karşı vatandaşları bilgilendirmek için basın açıklaması yaptı.

 

MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp, açıklamasında provokatörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı; “Çok kıymetli DİYARBAKIR’lı hemşerilerim, Maide suresi 32. Ayette Rabbimizin belirttiği üzere; “Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur ve her kim de can kurtarırsa bütün insanların canını kurtarmış gibi olur.” Malumunuz olduğu üzere bütün dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü ile ilgili ülkemiz ve ilimizde de bu virüsün yayılmaması için devletimiz ciddi tedbirler almaktadır. Çok hızlı yayılan ve insan vücuduna hemen nüfuz sağlayan bu virüs toplu yaşamı her alanda etkilemektedir. Bu vesileyle alınan tedbirler arasında yarın ülkemiz ve halkımızın sağlığı açısından Cuma Namazı camilerde kılınmayacak. Binlerce kişiye virüsün bulaşma ihtimalinin yüksek boyutlarda olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Bu tedbirin Müslüman halkımızın sağlığı için ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır. Bu durumu art niyetli bazı çevreler provoke etmek isteyebilir. Zor ve sıkıntılı geçen bu günleri daha zor ve sıkıntı hale getirebilir. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli davranması ve provokasyona gelmemesi bu zor günlerde aklı selim davranılmasını temenni ediyoruz. İbadetin en büyüğü insanlığı korumaktır. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı tedbirlere ve talimatlara uyulması birinci dereceden Müslümanlık ve vatandaşlık görevimizdir. Allah bu zor günleri tez zamanda halkımızdan ve devletimizden uzak tutsun.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.