Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Diyarbakırlı 19 Kıbrıs Gazisine Madalya Ve Berat

Diyarbakırlı 19 Kıbrıs Gazisine Madalya Ve Berat
REKLAM ALANI
12 Mart 2022 11:03
1.775

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Diyarbakırlı 19 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı törenle takdim edildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazilere, “Millî Mücadele Madalyası Tevcih Töreni” düzenlendi. Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Toplantı Salonu’nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. Vali Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada Kıbrıs Barış Harakatı’na Diyarbakır’dan katılıp gazi olan 358 kişi olduğunu söyledi.

 

Vatan topraklarının her santimetresinde şehit kanı olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, gazilerin de bu topraklardaki fedakârlıklarının önemini vurguladı. Geçmişte Kıbrıs’ta büyük sorunların yaşandığını dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu; “Oradaki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakkını kullanarak 1974 yılında adaya müdahale etmek zorunda kaldı. Kıbrıs’ta olan olayları bugün değerlendirdiğimizde olayın fotoğrafını daha net görüyoruz. Onlar bugün Doğu Akdeniz’de verilen mücadeleyi o günden görüyorlardı. Son dönemlerde hamdolsun devletimizin gücü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasideki maharetli başarısı Doğu Akdeniz’deki şer ittifaklarını darmadağın etti. Herkes Türkiye’nin tezlerini savunur hale geldi.”

 

“Akdeniz 850 yıldır bizim evimizdir” ifadesini kullanan Karaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin millet adına vermiş olduğu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. Barbaros Hayrettin Paşa’nın Akdeniz’i bir dönem Türk Gölü haline getirdiğinin altını çizen Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı: “Verilen bu mücadeleyle inşallah bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi susmasın. Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin. Gazilerimizin bize bırakmış olduğu hatıratı birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle koruyalım diye temenni ediyoruz. Gazilerimize ve şehitlerimize millet olarak her zaman şükran duyuyoruz. Bu toprakları kıyamete kadar vatan kılmak için sırası gelen herkes mücadeleye, fedakârlığa devam edecek. Madalyalarımızın gazilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

 

Tören, madalya ve beratların takdim edilmesiyle son buldu.

 

Törene Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Dr. Fuat Güney, Muh. Hv. Kuv. K.Yrd. ve BHMM’leri Komutanı Tümgeneral Kutlay Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Mete Yağlı, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve yakınları katıldı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.