Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Metinalı Yusuf Durmaz, Çınar İçin Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

Metinalı Yusuf Durmaz, Çınar İçin Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu
REKLAM ALANI
18 Aralık 2023 18:06
425

Metina Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Barış Komisyonu Başkanı Yusuf Durmaz, AK Parti’den Çınar için belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

2019’da da AK Parti’nin Belediye Başkan adayı olarak seçimlere giren Durmaz, Mart 2024’te yapılacak seçimde yarışmak için partisinden aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Metina Derneği’nin Barış Komisyonu Başkanı olarak 70’ten fazla husumetli ailenin barışmasında aktif rol oynayan Durmaz, 2019 yılındaki seçimde 10 binden fazla oy aldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu seçimde aday gösterilmesi halinde AK Parti adına ilçede seçimi kazanacağını söyledi.

YUSUF DURMAZ KİMDİR?

1965’te Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Sakızlı Köyü’nde doğan Yusuf Durmaz, ilkokulu burada bitirdi. Ortaokul ve Liseyi açıköğretimden bitirip, 1997 yılında Sur/Kengerli Köyü’ne imam ve hatip olarak atandı. Yaklaşık 20 yıl burada imamlık yapan Durmaz, aynı zamanda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni uzaktan eğitimle bitirdi. Yusuf Durmaz, Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde ise İslam Tarihi ve Sanatları alanında Yüksek Lisansı’nı tamamladı. İmam-Hatiplikten sonra sırasıyla Hani, Sur ve Çınar ilçelerinde vaizlik görevinde bulundu. Sur İlçe Müftülüğü’nde de bir dönem Müftü vekilliği yapan Durmaz, 2010 yılında Diyarbakır’da kurulan Ensar Vakfı’nın kurucu yönetim kurulu üyelerinden oldu ve halen bu görevine vakfin şube sekreteri olarak devam etmektedir. Metina Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında kurulan “Barış Komisyonu” başkanı olarak husumetli yaklaşık 70 ailenin barışmasında aktif rol oynayan Durmaz, Güneydoğu Ortak Akıl Platformu Kurucu Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Yenişehir Dernek başkanlığını yürütmektedir. Halen Yenişehir İlçe Vaizi olarak görev yapan Durmaz evli 12 çocuk babasıdır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.