Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Hem Öğretiyorlar Hem De İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyorlar

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından sürdürülen Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda üretilen yemek ve pastalar ilçede ikamet eden maddi durumu düşük ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Hem Öğretiyorlar Hem De İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyorlar
REKLAM ALANI
1 Şubat 2022 11:39
1.808

Diyarbakır’da birbirinden farklı proje ve kursları hayata geçirerek adından bahsettiren Yenişehir Belediyesi bünyesinde açmış olduğu Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda kursiyerler hem eğitim alıyor hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlar için üretim yapıyorlar.

 

ARA REKLAM ALANI

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci’nin talimatları ile mesleği olmayan yetişkin kadın ve erkekler için Yenişehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (YESMEK) kapsamında yetişkinlere yönelik Aşçı Yardımcılığı Kursu düzenleniyor. Eğitimci Aşçılar tarafından verilen Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda kursiyerler ile birlikte üretilen yemek ve pastalar günlük 20 aileye dağıtılıyor.

 

GÜNLÜK 20 AİLE

 

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Aşçı Yardımcılığı Kursu ile ilçede hem eğitim verdiklerini hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduklarını belirterek, ’’Aşçı Yardımcılığı Kursumuzu açarken, kursiyerlerimizin eğitimi için gerekli olan gıda malzemelerinin değerlendirilmesini de düşündük. Eğitimci Aşçılarımızın özenle hazırladıkları günlük yemek ve pastalar hazırlandıktan sonra, yemek kaplarına bırakılarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından günlük 20 ailemize olmak üzere haftada 100 ailemize dağıtılmaktadır. Bu sayede kursiyerlerimiz bir taraftan eğitim alırken diğer taraftan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek oluyorlar. Bu nedenle Aşçı eğitmenlerimiz ve kursiyerlerimiz canı gönülden bir üretim gerçekleştirmektedirler.’’ dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.