Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Meryem Ana Kilisesi’nde Noel Ayini Kutlandı

Meryem Ana Kilisesi’nde Noel Ayini Kutlandı
REKLAM ALANI
26 Aralık 2022 10:15
1.256

Diyarbakır’da, Hristiyan inanışına göre Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, tarihi Meryem Ana Süryani Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan ve Süryani cemaati için önemli kiliselerin başında gelen Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde Noel ayini yapıldı.

 

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan ve Süryani cemaati için önemli kiliselerin başında gelen Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde Noel ayini yapıldı.

 

Hristiyan inanışına göre Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel için düzenlenen ayinde Süryani aileler hazır bulundu. Hz. İsa’nın doğum günü nedeniyle bir araya gelen grup, dini inançları gereği mum yakıp dua etti.

 

 

Mardin’den gelen Metropolit Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz’ün yönettiği ayinde, Süryanice ve Türkçe dualar okundu, birlik ve beraberlik için dua edildi ve ilahiler seslendirildi. Süryanilerin mum yakıp, dilek dilediği ayin sonunda katılımcılara çörek ve şeker ikram edildi.

 

Ayinin sonunda gazetecilere açıklama yapan Metropolit Saliba Özmen, Süryanice “Yeldo” denilen doğuş bayramını kutlamak için Diyarbakır’a geldiklerini ve gördükleri ilgi karşısında mutlu olduklarını kaydetti. Özmen, “Hristiyan olsun, Müslüman olsun bir araya geliyor, sevgimizi, saygımızı, dayanışmamızı gösteriyoruz. Bütün Hristiyan aleminin bayramını kutluyorum. Buraya gelen Müslüman kardeşlerimize, dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bölgemiz başta olmak üzere dünyada barışın, huzurun, hoşgörünün hüküm sürmesini diliyoruz. Bu bayramın da bunlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Ayin öncesi kiliseye gelen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Süryanilerin bayramını kutladı.

 

(Sputnik Turkiye / Sertaç Kayar)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.