Dolar 32,5370
Euro 34,9593
Altın 2.456,46
BİST 9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Mardin’de Süryani’lerin Doğuş Bayramı Kutlandı!

Mardin’de Süryani’lerin Doğuş Bayramı Kutlandı!
REKLAM ALANI
25 Aralık 2022 22:28
1.295

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Süryani vatandaşların bayramlaşma törenine katılarak bayramlarını kutladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Süryani Hristiyanların ilk dini bayramı olan ve Hazreti İsa´nın doğuşunu simgeleyen Doğuş Bayramı münasebetiyle Artuklu’daki tarihi Kırklar Kilisesi bahçesinde bayramlaşma töreni düzenlendi.

 

Vali Mahmut Demirtaş, törene katılarak Süryani vatandaşların bayramını kutladı.

 

Bayram ziyaretinde Vali Demirtaş’ı Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile kilisenin Başpapazı Gabriel Akyüz ve Süryani cemaati karşıladı.

 

Vali Demirtaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Süryani vatandaşların Noel bayramını tebrik ettiklerini söyledi.

 

Mardin’de farklı dinlere mensup vatandaşların yıllardır huzur ve barış içerisinde bir arada yaşadığına vurgu yapan Demirtaş, “İnşallah bundan sonra da kardeşçe yaşayacağız. Bu bayramlar kardeşliğimizin güçlenmesine, huzurun, barışın daha da iyi yerleşmesine büyük katkı sağlayacak.” dedi.

 

 

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen’de, Hristiyan aleminin en önemli bayramlarından birini kutladıklarını anımsatarak, “Müslüman, Hristiyan, Yezidi bütün kardeşlerimizle bayramı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bütün dünyada barış ve huzur egemen olsun. Valimizle, milletvekilimizle, Müslüman kardeşlerimizle, Hristiyanlarla ve bütün Mardin halkıyla bütünleşerek, birbirimize sarılarak bu bayramı kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Törende Vali Demirtaş’ın yanı sıra Ak Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede ve AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç’ta hazır bulunarak Süryani vatandaşların Doğuş Bayramını kutladılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.