Dolar 32,5139
Euro 34,9187
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Diaroma Sanatı İle Geçmişi Geleceğe Taşıyor

Diaroma Sanatı İle Geçmişi Geleceğe Taşıyor
REKLAM ALANI
7 Mayıs 2022 14:33
1.285

Türkiye’de çok yaygın olmayan diaroma sanatıyla birbirinden güzel eserler ortaya koyan Adıyamanlı sanatçı Abdullah Karakuş, yöreye özgü toprak evler ile geçmişten geleceğe bağ kuruyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Adıyaman’ın eski toprak evleri, diaroma sanatıyla gelecek nesillere taşınıyor.

 

Sosyal medya üzerinde gördüğü diaroma sanatına merak salan Adıyamanlı sanatçı Abdullah Karakuş, yöresel toprak evler ve tarihi yapıların minyatürünü 4 boyutlu olarak yapıyor. Bir yapı ve unsurlarının aynı ölçek ile küçültüldüğü diaroma sanatında gerçek malzemeler kullanılıyor.

 

Adıyaman Kalesinin girişindeki Sanat Sokağı’nda atölye açan ve birbirinden güzel eserler ortaya çıkartan Karakuş’un, özellikle Adıyaman’a özgü toprak evleri büyük ilgi görüyor. Karakuş, ince işçilik ve küçük dokunuşlar ile ortaya birbirinden güzel eserler çıkartıyor.

 

GERÇEK MALZEMELERLE BİREBİR İMAL EDİYOR

 

Diaroma Sanatçısı Abdullah Karakuş, diaroma sanatını diğerlerinden farklı kılan şeyin gerçekçi olması olduğunu belirterek, “Diaroma çalışması gerçekçidir. Yani bu yüzden her çalışmada, yani bir ev yaparken yada herhangi bir çalışma yaparken onu detaylandırılarak gerçek malzemeler kullanılıyor. Bir pencerenin, bir kapının, bir duvarın, gerekse bir tuğlanın hepsi birebir, gerçekte nasıl yapılıyorsa, nasıl kalıpla imal ediliyorsa ben de o şekilde yapmaya çalışıp, imal edip öyle yapıyorum. Gerçek malzeme kullanıyorum. Adıyaman’da köyde yaşadığımdan yöresel evlerimize daha çok ağırlık verdim. Yok olan toprak evlerimizi yapıyorum. İnsanların geçmişe özlemlerini biraz hissettirmek amacıyla da toprak evlerimizi çalışıyorum” dedi.

 

Sanat Sokağı’ndaki atölyede gördükleri diaroma sanatına vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Vatandaşlardan Mehmet Atçı, yapılan eserleri nostaljik ve büyüleyici bulduğunu belirterek, diaroma sanatından çok etkilendiğini kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.