Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Mardin’de Kimliksiz, Yaşlı, Kimsesiz Adam ‘Sokak Köpeği’ Saldırısına Uğradı

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Şenyuva köyünde tek odalı evde yaşama tutunan kimsesiz, engelli ve yaşlı adam, sokak köpeği saldırısına uğradı.

Mardin’de Kimliksiz, Yaşlı, Kimsesiz Adam ‘Sokak Köpeği’ Saldırısına Uğradı
REKLAM ALANI
1 Şubat 2022 13:23
1.697

Olay, Mazıdağı Şenyuva Mahallesinde meydana geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Edinen bilgilere göre, tek odalı evde yaşamaya tutunan, engelli, yaşlı ve kimsesiz olduğu öğrenilen Tajdin isimli vatandaş, evine giderken sokak köpeği saldırısına uğradı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Köpek saldırısına maruz kalan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Tajdin, sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından ambulansla Mazıdağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan vatandaşın tekrar evine bırakıldığı belirtildi.

 

“KİMLİĞİ YOK, TÜRKİYE VATANDAŞI BİLE DEĞİL”

 

Köy sakinlerinden Sait Elik, Tajdin’in 80-90 yaşlarında olduğunu, çocuk yaşlarda anne ve babasını kaybettiğini belirtti. Tajdin’in yalnız bir adam olduğunu, kulaklarının sağır olduğundan fazla işitmediğini ifade eden Elik, “Devlete vatandaş olamamış bir yaşlımız, gerçekten çok zor şartlarda yaşama tutunuyor. Tabi köylüler elinden geleni yapıyor, ama yeterince belki ilgilenemiyoruz. O da bizim suçumuz. Geçen gün bir köpeğin saldırısına uğramış. Elini kapmış, kulakları işitmediği için saldıran hayvanları da göremiyor. Köylü olarak herkes elinden geleni yapıyor, ama yeterli oluyor muyuz? Onu da bilemiyoruz. Yaşı ilerledikçe sorumluluğu çoğalıyor. Devletin bunu artık görmesi lazım. Onu görüp iyi bir yaşam şartı sağlanması lazım. Tabi ki bizde durumu görüyoruz ve çok üzülüyoruz. Devlet yetkililerinin bir el atması lazım. Şu an Türkiye vatandaşı bile değil. O kadar talihsiz ki, kimliği yok, tek gözlü bir odada yaşıyor. Kış şartlarını biliyorsunuz çok zorlanıyor kendi işini kendi göremediği için birilerinin ilgilenmesi lazım” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.