Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Kuyumcular Federasyonu Başkanı Akkul’dan ‘Altın Fiyatları’ Açıklaması

Kuyumcular Federasyonu Başkanı Akkul’dan ‘Altın Fiyatları’ Açıklaması
REKLAM ALANI
4 Mayıs 2022 18:07 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2022 18:27
1.286

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Başkanı Mustafa Akkul, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte evlenecek çiftlere altın fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

ARA REKLAM ALANI

Özelikle bölgemizde düğün sezonu başlamasıyla altın fiyatların yüksek olmasından dolayı altının güncel fiyatı 900 tl sevyelerinde seyir görürken gelin ve damat adaylarını kara kara düşündürüyor.

 

GÜNDOKFED Başkanı Akkul, evliliklerde kız tarafının çok fazla altın istememesi gerektiğini söyledi.

 

 

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Başkanı Mustafa Akkul; Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1899 dolar seviyesini; en düşük ise 1882 dolar seviyesini gördüğünü söyledi.

 

Gram altın fiyatları, geçtiğimiz haftayı 905 lira seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününde Ramazan Bayramı tatili sebebiyle Türkiye piyasaları kapalı bulunuyor. Gram altın; uluslararası piyasalarda gün içerisinde en yüksek 908,08 lira seviyesini, en düşük ise 899,41 lira seviyesini gördü.

 

ALTIN ALACAKLARA ÖNERİLERDE BULUNDU

 

Altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle damat adaylarının evlilik öncesi zorlandığını belirten Akkul; “Altının 900 TL civarında olması nedeniyle damat adaylarına şu tafsiyelerde bulunuyorum. Bölgemizde gelenek olarak talep edilen altın miktarları aşağı yukarı bellidir. Ortalama beş adet burma bilezik 1 buçuk  metre zincir talep ediliyor. Bu rakam ortalama 230 bin civarındadır. Beş adet burma bilezik, 20 gram yerine 15 gram alabilirler. 1 buçuk metre zincir 90 gram olduğu için bunun yerine 45 gram alabilirler. Bu da ortalama 120 bin civarı yapar. Aradaki fark en az 100 bin civarıdır. Kısacası adet düşürmesinler gram bazında düşürebilirler” diye konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.