Dolar 32,3861
Euro 34,7710
Altın 2.406,18
BİST 10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

KURSİYERLER SERAMİKLERİNE EL-CEZERİ’NİN “FİLLİ SU SAATİ”Nİ İŞLİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama katkı sağlamak, hobi ve meslek edindirme amacıyla açtığı çinicilik kursunda eğitim gören kursiyerler, seramiklerine Anadolu’nun değişik motifleri dışında El-Cezeri’nin “Filli Su Saati”ni işledi.

KURSİYERLER SERAMİKLERİNE EL-CEZERİ’NİN “FİLLİ SU SAATİ”Nİ İŞLİYOR
REKLAM ALANI
26 Ekim 2020 11:41
1.115

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (DİSMEK) ücretsiz eğitimler devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın istihdama katkı sağlamak, hobi ve meslek edindirme amacıyla farklı branşlarda açtığı kurslarda öğrenciler, uygulama eğitimlerde başarılı ürünler üretmeye başladı. Anadolu tarihinin en eski el sanatlarından biri olan çinicilik kursunda eğitim alan öğrenciler, seramiklerine çinileri işlemeye ve fırınlamaya başladı. Kursiyerler, değişik Anadolu motifleri dışında bilime dikkat çekmek için El-Cezeri’nin dönemin çok ilerisinde bir teknik kullanarak yaptığı “Filli Su Saati”ni seramiklerine işledi.

 

Seramiklere işlenen değişik türlerde Anadolu motifleri ve El-Cezeri’nin “Filli Su Saati” fırınlama aşamasından sonra sergilenmeye hazır hale gelecek.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.