Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KHK’lıların Oyuna Değil, Sorunlarına Talibiz

Cumhuriyet Halk Partisi ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği toplantıların 6’ncısı Diyarbakır’da yapıldı.

KHK’lıların Oyuna Değil, Sorunlarına Talibiz
REKLAM ALANI
13 Ekim 2021 10:22
1.749

Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleşen toplantıya, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya, CHP TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Turan Aydoğan, CHP İstanbul milletvekilleri Cihangir İslam, Sezgin Tanrıkulu, KHK Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz, HDP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi’nin Diyarbakır il başkanları, STK temsilcileri ve Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç olan çok sayıda kişi katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Toplantıda konuşan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, KHK’lilerle yaptıkları toplantıları raporlaştıracaklarını, vatandaşın oyuna değil sorunlarına talip olduğunu söyledi.

 

Karaca, siyasi iktidarın Anayasa’da güvence altına alınan hakları kabul etmediğini ya da işine geldiğini kabul, işine gelmeyeni kabul etmediğini, KHK’lilerin sağlık eğitim hatta yaşam hakkından faydalandırılmadığını, KHK’lilerin sorunlarına talimatla karar veren yargının bu sorunlara çözüm üretemeyeceğini bildiklerinin altını çizdi.

 

 

“TALİMAT ALAN YARGIÇLAR SORUNU ÇÖZEMEZ”

 

KHK sorununun çözümünün siyasi olduğuna işaret eden Karaca, “Tek talepleri bizi adil yargılayın diyen bu kitlenin sorununa işte o talimatlı yargıçların, talimatla karar veren mahkemelerin hukuki olarak çözüm üretemeyeceğini biliyoruz, tüm ülke de bunu biliyor. O nedenle bu sorunun çözümü siyasidir ve siyasi iktidarın bu sorunun çözümü için adım atması gerekir. İşte yaptığımız toplantılarda, iktidara bu çağrıyı yapıyoruz: Gelin bu insanları adil yargılayın. Gelin bu insanları adil yargılayın. Gelin bu insanları adil yargılanma hakkından mahrum etmeyin, lekelenmeme hakkından mahrum etmeyin” diye konuştu.

 

“SİYASET, ADİL YARGILAMAYA ETKİ ETMEMELİ”

 

Yaptıkları toplantılarda kendilerine “Bizim oylarımıza mı talipsiniz, oy kaygısıyla mı bunu yapıyorsunuz?” sorusu yöneltildiğini aktaran Karaca, “Ben açık ve net bir şekilde şuradan şunu ifade etmek isterim: Bizler bu toplantılarda sizlerin oylarına talip değiliz. Sizlerin sorunlarına talibiz ve sizlerle birlikte bu sorunları çözmeye talibiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki: Bu ülkede demokrasi gerçek anlamda yaşanacaksa, insan hakları, temel hak ve hürriyetlerinin, adil yargılanma hakkının önünde siyasi iktidar takoz olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

“MİLLETVEKİLİ OLMASAYDIM EVİME EKMEK GÖTÜREMEYECEKTİM”

 

“Barış Bildirisi” nedeniyle kendisinin de KHK ile akademideki görevinden ihraç edildiğini belirten CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise, “Biz son derece kararlıyız. Meşru bir şey yaptığımızın da gayet bilincindeyiz. O kadar bilincindeyiz ki daha ilk dakikadan itibaren saldırılara uğrayacağımızı biliyorduk. Kimlerin de bize saldıracağını biliyorduk. Bunlar bizi yıldıramaz. Adalet mücadelesi, demokrasi mücadelesi; terlemeden, bedel ödemeden, cesur olmadan ilerlemiyor. Dünya tarihinde bunu gördük. Bu yolda ilerliyoruz, son derece kararlıyız. Ben milletvekili olmasaydım, şu anda evime ekmek götüremeyecektim” şeklinde konuştu.

 

“DÜNYA TARİHİNDE BU KADAR BÜYÜK BİR TASFİYE GÖRÜLMEDİ”

 

“Kesinlikle ama kesinlikle o hak etmediğimiz listelerden adımızı sildireceğiz” diyen Taşkın şöyle konuştu: “Dünya tarihinde bu kadar büyük bir tasfiye olmamıştır, bu kadar siyasi bir tasfiye olmamıştır. Hiçbir toplum bununla yüzleşmeden olgunlaşamaz, büyüyemez. Bir toplum temiz bir sayfa açmak istiyorsa eğer bu süreçlerle yol alamaz, büyüyemez. Bunun gerektirdiği sorumlulukla ben öncelikle kendim için mücadele ediyorum, bunun istismarı olur mu? Hayır, kendim için mücadele ediyorum. Kendim için mücadele ederken, benim durumumda olanlarla mücadele yürüteceğim, çünkü mağdurlar yan yana gelmek durumundadır.”

 

“DİYARBAKIR VALİSİ BANA DAVA AÇTI”

 

Toplantının sonrasında kendisine sorulan sorulara cevap veren Karaca, Temmuz ayında Diyarbakır’a geldiğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Havaalanı Kavşağı’na yaptığı ve sosyal medyada da gündem olan heykeller için sarfettiğim ‘Bu ucube heykellere vereceğiniz parayı Diyarbakır çocukları için harcasaydınız daha iyi olmaz mıydı. İktidara gelince bunun hesabını soracağız’ sözlerime Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Münir Karaloğlu çok üzülmüş ve benim hakkımda dava açmış. 27 Ekim’de Diyarbakır Adliyesinde duruşmam olacak. Mutlaka bu davayı da kazanacağım” ifadelerini kullandı.

 

“TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN OPERASYONA İHTİYAÇ VAR”

 

Konuşmadan sonra, basın mensuplarının sorularını alan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik operasyon mesajı soruldu. Karaca, soruya “Bu ülkenin toplumsal barış için bir operasyona ihtiyacı var. Ama barış için operasyona ihtiyacı var. Birlikteliğe ihtiyacı var. Bu ülkenin ekonomiden inim inim inleyen, eşi pazar parası istediğinde cebinden iki lira çıkarıp verip intihar eden yurttaşlarımız var. Ben buradan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve onun Genel Başkanı’na sesleniyorum: Bırakın bu gündem değiştirme taktiklerini” yanıtını verdi.

 

“KHK, DÜNYANIN EN BÜYÜK HUKUK FACİALARINDAN BİRİSİDİR”

 

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, KHK’nin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük hukuk facialarından bir tanesi olduğunu söyledi. Tarihin hiçbir döneminde, hiçbir toplumda 150 bin kişinin sadece birkaç tane kararnameyle işinden edilmediğini hatırlatan İslam, “Ak Parti Genel Başkanı (Recep Tayyip Erdoğan) iki gün önce şöyle bir laf etti. ‘CHP bu toplantılarla yargıya müdahale ediyor’ dedi. Ne yargısı arkadaşlar. Sevgili KHKlılar, sizlere soruyorum. Kaçınız bir yargılama sonucu işinizi kaybettiniz? Yargılanma sonucu kaybedenlere soruyorum kaç taneniz adil yargılama sonucu işinizi kaybettiniz” dedi.

 

“KENDİLERİNE BİÇİLEN BEDELİ, MİLYON DOLARLARI ÖDEYENLER İŞLERİNE DÖNÜYOR’

 

KHK ile işlerinden olan 150 bin kişinin aileleri ve yakınları ile birlikte hakkı yendiğini hatırlatan İslam, “Çoğunuz idari soruşturmalardan dahi geçmedi.  Bir gecede işlerini kaybettiler. Peki işlerine dönenler kim. Kimler işine dönüyor söyleyeyim mi? Öncelikle kendilerine biçilen bedeli, yani milyon dolarları ödeyenler işlerine dönüyor. Ama bu gün iş o kadar yerlere düştü ki, dönüş hakkı almasına rağmen, yani komisyondan geçmesine rağmen insanların 100 binlerine, 150 binlerine tamah ediliyor. Hak ettikleri işe dönüşler ancak bu ülkeyi yönetenler tarafından da, içinde bulunulan çeteler tarafından işlerine iade ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ DÖNEMİNDE BASKI VE ZULÜM ARTTI

 

İktidarın Türkiye’nin her yerinde baskı ve zulmü arttırdığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Biz hafıza sahibiyiz. Bu zulmü yapanlardan, bu kolektif zulmü yapanlardan mutlaka ve mutlaka bağımsız ve tarafsız hale getireceğimiz bir yargı ortamında adalet sağlanıncaya kadar hesap soracağız. Gerçekten bütün Türkiye’de, bütün toplumda gördüğüm katlanmış bir zulüm var. Adalet ve Kalkınma Partisi de sonuçta bu coğrafyada, Türkiye’de bir eşitliği sağladı.   Oda zulümde ve zalimlikte eşitlik” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından KHK’lier ile toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.