Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Kayapınar’da Millet Kıraathanesi’nin Temeli Atıldı

Kayapınar’da Millet Kıraathanesi’nin Temeli Atıldı
REKLAM ALANI
20 Aralık 2022 09:37 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2022 09:43
1.162

Kayapınar Belediyesi, Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu mevkiinde yerinde dönüşüm çalışmalarını tamamlanan 33 bin metrekare alan üzerinde projelendirilen 2 bin 400 metrekare bina oturum alanına sahip Millet Kıraathanesi’nin temelini attı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Bu hizmetin temelini atmaktan dolayı gururlu olduklarının altını çizerek, “Evlatlarımız bu ve buna benzer binalar içerisinde geleceğe daha aydınlık ve daha güzel şekilde hazırlanacak Türkiye’yi gelecek 100 yılda daha iyi yerlere getirecek” dedi.

 

 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesinde 2022 yılında başlatılan yerinde dönüşüm çalışması ile 52 bin metrekare alan üzerinde 96 yapının yıkımı gerçekleştirilen Aşağı Karakuyu mevkiinde 33 bin metre kare alan üzerinde projelendirilen 2 bin 400 metre kare alanda yapılacak Millet Kütüphanesinin temel atma törenini gerçekleşti.

 

Törene Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Uğur Delidere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan V. Şehmuz Ayhan, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman,  MHP il başkanı Miktat Arslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemil Alp, yüklenici firma yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

 

Dualarla gerçekleşen törende açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çocuklara destek verecek bir yapı olduğunu söyledi. Vali Su, “Güzel bir hizmetin temel atma töreninde sizlerle beraberiz. Kayapınar Belediyemizin Millet Kıraathanesinin temel atma törenini birlikte attık. İlimizde her alanda her sektörde hizmetleri yerine getiriyoruz. Çocuklarımız burada ders çalışma imkânları bulacak, kütüphaneden faydalanacaklar, her türlü imkanlar kendilerine seferber edilmiş olacak. Aynı zamanda çay ve yiyecekler ücretsiz, Kayapınar Belediyemizin bu güzel hizmetinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor emeği gecen başta Kaymakamımız olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman ise, bu yapılarda yetişen çocukların gelecek 100 yılda Türkiye’yi daha iyi yerlere getireceğini vurguladı.

 

Kaymakam Karaman, “33 dönüm üzerine temelini atacağımız 2 bin 800 metrekare taban alanlı, yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip, Cumhurbaşkanımızın tüm şehirlerde görmeyi arzuladığı, kurulmasını istediği Millet Kıraathanesi modelini hayata geçireceklerinin gururunu yaşadığını ifade ederek, “Burada birbirinden bağımsız halde 700 öğrencimiz aynı anda ders çalışabilecek, sınavlara hazırlanabilecek bunun yanında binamızın dışında 300 aracın park yapılacağı bir otoparkımız olacak. Yaklaşık 26 dönüm de bir peyzaj alanımız olacak. Biz bu işin temelini atmaktan son derece gururluyuz. Şöyle ki; Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine basarak söylediği Millet Kıraathanesi ve benzeriyle de Millet Bahçesi modelini Diyarbakır’ın bu kadim şehrin modern ilçesinde hayata geçirmekten dolayı bir gurur taşıyoruz. Bunun yanında bu projedeki belediyedeki mimar ve mühendis arkadaşlarımdan oluşan yaklaşık 15 kişiden oluşan çok kıymetli bir ekip bu projeyi meydana getirdi. Onlara özellikle teşekkür ediyorum. Sıkı bir çalışma ile 3 aylık bir süreçte bu projeyi hayata geçirdiler. Bu proje aynı zamanda Diyarbakır’ın kendine has avlulu mimarisinin özelliklerini barındırıyor. Gün ışığından projemiz istifade edecek şekilde bir hazırlık yaptık. İnşallah evlatlarımız bu ve buna benzer binalar içerisinde geleceğe daha aydınlık, daha güzel şekilde hazırlanacak ve Türkiye’yi gelecek yüzyılda daha iyi yerlere getirecek. Eserimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.