Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 17°C

AK Parti Seçim Beyannamesi Açıklandı!

AK Parti Seçim Beyannamesi Açıklandı!
REKLAM ALANI
12 Nisan 2023 11:41
239

AK Parti’nin seçim vaatleri belli oldu. 23 başlıktan oluşan seçim beyannamesinde Kürt meselesinin çözümüne yer verilmedi. Ağırlıklı olarak ekonomik meselelere yer verildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Türkiye 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı. Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 AK Parti seçim beyannamesini Ankara Spor Salonu’nda açıkladı. Cumhur ittifakının seçim vaatleri belli oldu. Aynı programda, milletvekili aday tanıtımı da yapılacak. Ak Parti, “Doğru adımlarla yola devam” sloganını kullanacak.

 

 

İşte 23 başlıktan oluşan Ak Parti’nin seçim beyannamesi

 

“Çalışanlara enflasyon üzerinde zam verilecek

 

Siyasi Partiler Kanunu değişecek

 

Parti kapatmaları Meclis iznine bağlanacak

 

Kamu işe alımlarında sözlü mülakat kalkacak

 

Dijital oylamaya geçilecek

 

Ülkemizi dijital dönüşümü ilgilendiren uluslararası endekslerde ilk 10’ataşıyacağız.

 

Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını standardize edeceğiz.

 

Yeni evlenecek gençlere; iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve sıfır faizli 150 bin TL kredi verilecek.

 

Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız.

 

Ülkemizin dinamik nüfus yapısının korunması amacıyla doğurganlık hızını nüfus yenilenme oranının üzerinde tutacak politikaları uygulamaya devam edeceğiz.

 

Hem çalışmak hem çocuğuyla ilgilenmek isteyen kadına uzaktan çalışma/kısmi çalışma gibi alternatif çalışma imkânlarını artıracağız.

 

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız.

 

Ülkemizin ilaç ve tıbbi sektörlerdeki geliştirme ve üretim kapasitesini arttırarak, savunma sanayindekine benzer bir atılımı hayata geçireceğiz

 

Mevsimlik tarım işçileri gibi gruplar için özel sosyal sigorta programları oluşturacak, sosyal güvenlik kapsamını en üst düzeye çıkaracağız.

 

Tarımsal üretim, verimlilik ve lojistik planlamasını daha da güçlendirip, gıda arz güvenliğini sağlayacak, gıda fiyatlarındaki oynaklığın önüne geçeceğiz.

 

Enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı politikalarımıza paralel bir şekilde vatandaşlarımıza yansıyan enerji maliyetlerinde düşüş sağlayıcı bir yaklaşım sergileyeceğiz.

 

Yapay Zeka alanında 50.000 kişi istihdam edilmesini, lisansüstü düzeyde 10.000 mezun sayısına ulaşmayı ve uluslararası yapay zeka endekslerindeki sıralamalarda Türkiye’nin ilk 20 ülke arasında yer almasını sağlayacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.