Dolar 32,3717
Euro 34,7544
Altın 2.413,87
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

“KARPUZ ÇOCUK GİTTİ, KARPUZ KULE GELDİ”

Diyarbakır’da geçen ay gündeme gelen fakat eleştiriler üzerine kaldırılan karpuz çocuk ile kadayıf tepsisi taşıyan adam heykel tartışmasına bir yenisi eklendi.

“KARPUZ ÇOCUK GİTTİ, KARPUZ KULE GELDİ”
REKLAM ALANI
22 Haziran 2021 22:19
1.348

TIR’a yüklü görülen ve sosyal medyada tartışmalara neden olan dev karpuz ile surları temsil eden heykeller yaklaşık 25 metrelik baz istasyonuna yerleştirildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli değerleri arasında yer alan karpuz, kadayıf, folklor ekibi ve burmalı bileziğin tanıtımını yapmak amacıyla Diyarbakır Havalimanı kavşağına heykel çalışması yapmıştı. Ancak karpuz içindeki çocuk heykeli ile kadayıf tepsisi taşıyan adam heykeli, eleştiriler üzerine kaldırılmış, üretici firmanın da eleştirileri dikkate alacak şekilde heykelleri yenileyeceği belirtilmişti.

 

 

Diyarbakır’da dün bir TIR’a yüklenmiş dev karpuz ve sur figürünün sosyal medya platformlarında paylaşılması ile kentte yine heykeller konuşulmaya başlandı. Karpuz ve Sur maketleri Kayapınar ilçesi Mastfroş Caddesi’ndeki kavşakta kurulan ve yaklaşık 25 metre yükseklikteki baz istasyonuna yerleştirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.