Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

KARACADAĞ OSB, BİNLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Türkiye’de birçok ilden büyük olan Diyarbakır’ın her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçesi Bağlar’a Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor.

KARACADAĞ OSB, BİNLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK
REKLAM ALANI
14 Şubat 2021 15:14
654

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 3 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi ile en az 10 bin kişiye iş ve istihdam imkanı sağlanarak ilçenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Karacadağ bölgesinde yaklaşık 3 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak olan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesinde 179’u işletmelere dönük sanayi, 43’ü donatı alanı olmak üzere 222 parsel yer alarak en az 10 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2020 yılı yatırım programı içerisinde değerlendirilen Karacadağ OSB’de en küçüğü 6, en büyüğü 28 dönümlük sanayi parselleriyle mesleki ve teknik öğretim alanı, atık su arıtma tesisi, otopark, sağlık tesisi, idari ve sosyal alanlar ile gölet bulunacak.

 

Beyoğlu, son aşamaya gelinen proje için  Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker,Ebubekir Bal ve Oya Eronat ile Vali Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.

 

 

“BAĞLAR, BU PROJE İLE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK”

 

 

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun’u ziyaret ederek bölgenin ekonomik kalkınması için önem taşıyan proje hakkında istişarelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgenin terörden arındırılarak ekonomik anlamda gelişmesi için vermiş olduğu mücadelenin sonucu olarak bu gibi projelerin hayata geçtiğini söyledi. Başkan Beyoğlu; “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve buna bağlı olarak bölgemiz dev yatırım hamleleriyle gelişiyor. Bir yandan belediyemizin 23 ayda hayata geçirdiği alt yapı çalışmaları ve hizmetler, diğer yandan büyük bir müjde olarak kabul ettiğimiz Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi. Bağlar geçmişteki ihmallerden kaynaklı olan kabuğunu kırıyor, gelişerek geleceğe umutla bakıyor. Organize sanayi bölgesi Bağlar’ımız için ekonomik can damar anlamına geliyor. Bu devasa yatırımı kazandıran önceki dönem Bakanımız Mehmet Mehdi Eker, Valimiz Münir Karaloğlu, milletvekillerimiz Ebubekir Bal ve Oya Eronat’a Bağlar’ımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.