Dolar 32,3593
Euro 34,8551
Altın 2.389,39
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

KARLI DAĞLARDA ZORLU YAŞAM HİKAYELERİ

Yazın topladıkları samanları kışın köye indiriyorlar.

KARLI DAĞLARDA ZORLU YAŞAM HİKAYELERİ
REKLAM ALANI
27 Aralık 2020 22:21
802

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaz aylarında saman toplayan vatandaşlar, zorlu kış şartlarında topladıkları samanları köye indiriyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca köyünde hayvancılıkla uğraşan köylülerin zorlu kış mesaisi başladı. Köylüler, 2000 rakımlı dağlarda ilkbahar aylarında biçtikleri ot ve samanları hayvanlarına yem olarak vermek için günlerdir zor şartlarda çalışıyor. Karlı dağları aşarak 5 kilometre yol giden köylüler, yaylalarda topladıkları ot ve samanları brandaların üzerine bırakarak karda kaydırıp köylere indiriyor.

 

Yıllardır hayvancılıkla uğraşan Reşit Öter (63), her kış bu zorluğu yaşadıklarını söyledi. Kürtçe konuşan Reşit Öter, “Yıllardır bu işi yapıyorum. Bu dağların arasında hayvancılıkla uğraşıyoruz. Yazın topladığımız otları kışın birbirimize yardım ederek köye indiriyoruz. Çok tehlikeli bölgelerden geçiyoruz. 5 kilometre yol kat ederek bu samanları getiriyoruz. Araçlara yükleyip köye getiriyoruz” dedi.

 

Köylülerden İdris Öter de yazın topladıkları otları kışın köye indirdiklerini söyledi. İdris Öter, “Kar kalınlığı her geçen gün artıyor. Komşumuza bugün yardım ettik, yarın başkasına yardım edeceğiz. Sabahın ilk ışıklarıyla dağa tırmanıyoruz. Çok yorucu bir iş ama bölgemizde hayvancılık yapamayan geçinemiyor. Korona virüs tedbirlerine çok dikkat ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.