Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kanaat Önderleriyle Buluşan Yılmaz: “Halkın Önceliğine Önem Veriyoruz”

Kanaat Önderleriyle Buluşan Yılmaz: “Halkın Önceliğine Önem Veriyoruz”
REKLAM ALANI
16 Şubat 2024 22:49
178

Kentte ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kanaat önderleri ile bir otelde bir araya geldi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Yılmaz’a programda Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman ve Diyarbakır AK Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Halis Bilden eşlik etti.

Burada konuşan Cevdet Yılmaz, halkın önceliğine önem verdiklerini söyledi. Yılmaz, “Bu geçtiğimiz süreçlerde de en temel öncelik ekonomi, halkımızın önceliği de ekonomi dolayısıyla bizim de önceliğimiz bu. Hükümet olarak ekonomi konusunda son derece kararlı birtakım adımlar atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde orta vadeli programımızı hazırladık. 12’nci kalkınma planımızı hazırladık. Meclisimizden geçti ve bu planlarımızı şimdi adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.

‘DÜNYADA BÜYÜME ORTALAMASI YÜZDE 3 CİVARINDA’

Yılmaz, ekonomideki programlarının adım adım sonuçlarını verdikçe daha güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini dile getirerek, “Dünyada, Avrupa’da çok ciddi problemlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Özellikle en temel ihracat pazarımız olan Avrupa şu anda bir durgunluk içinde. Yüzde 1 veya 1,5 büyüyünce bir ülke, ‘iyi’ diyorlar. Öyle bir durumla karşı karşıya Avrupa ülkeleri. Dünyada büyüme ortalaması yüzde 3 civarında. Türkiye olarak İnşallah bu seneyi yüzde 4,4 ile kapatmayı ön görüyoruz. İlk 9 ayda 4,7 büyüme gerçekleştirdi ekonomimiz. Son çeyrek henüz belli değil. Bu ayın sonunda netleşmiş olacak. Son çeyrekte yüzde 3,7 dahi büyüsek 4,4’ü yakalayacağız. Bunun için gayret ediyoruz” diye konuştu.

‘AFET 14 MİLYON İNSANIMIZI 11 İLİMİZİ DOĞRUDAN ETKİLEDİ’

Bu yılın çok zorlu bir yıl olduğunu anlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarihimizin en büyük afetini yaşadık ve bu afet en gelişmiş ülkede dahi olsa ekonomilerini büyük oranda etkileyebilecek ölçekte bir afet. 14 milyon insanımızı, 11 ilimizi doğrudan etkiledi. Yaptığımız hesaplara göre 104 milyar dolar maliyet getiren bir afetten bahsediyoruz. Bunun yaralarını sarıyoruz. Geçen yıl önemli harcamalar yaptık. Bu sene de sadece depremin yaralarını sarmak ve şehirlerimizi bu afetlere hazırlamak için 1 trilyon Türk lirasının üzerinde bir kaynağı bütçemize koymuş durumdayız. Daha üzerinden bir yıl geçti depremin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı illerde deprem konutlarını dağıtmaya başladı. Kura çekimlerine iştirak etti. Diyarbakır’da da gelecek hafta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1300’ün üzerinde tamamlanmış konutumuzu İnşallah teslim edecek.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.