Dolar 32,5287
Euro 34,8161
Altın 2.444,87
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

İZBB Eğitmenleri Sendikal Hak Talepleriyle Yürüdü!

İZBB Eğitmenleri Sendikal Hak Talepleriyle Yürüdü!
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2023 20:37 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2023 10:44
602

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İz Doğa A.Ş. bünyesinde kapsam dışı çalıştırılan eğitmenler sendikal hak talebiyle 1 Mayıs Emek Bayramı’nda yürüdü.

 

ARA REKLAM ALANI

Grup adına açıklamayı grup sözcüsü Eylem Süer okudu. Süer; “Tunç Başkanın karşısında değiliz tam da yanıbaşındayız ve bir yanlışı, haksızlığı düzeltme kararlılığındayız. Kapsam dışı bırakılan biz İz- Doğa eğitmenleri Cumhuriyetin 2. yy’nda elini taşın altına koyma cesaretini gösteriyoruz. Sendikalı olmak Anayasal hakkımız. Bu hakkımızın engellenmesi veya bu hakkın verilmemesi Anayasaya aykırıdır. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız Tunç Soyer’in çok yakında bu sorunumuzu çözeceğine inancımız tamdır” dedi.

 

İçinde bulunduğu durumu şu şekilde ifade eden Süer; “Diğer İzenerji ve izelman şirketlerinde çalışan arkadaşlarımız ile eşit iş yapmaktayız ve bizlerde birlikte yan yana çalıştığımız bu arkadaşlarımız ile eşit iş eşit ücret talepleri ile bir çatı altında çakışmaktayız. Sosyal haklarımız dahi eşit değil” ifadelerini kullandı.

 

Ellerinde “Örgütlenin Dediniz Örgütlendik Geldik”

‘Sendikalı ve güvenceli çalışmak bizim de hakkımız, asgari ücrete hayır’

‘Bize de baharlar gelecek mi?’

Yazılı dövizler ve pankartlarla yürüyen İz-Doğa Aş. eğitmenlerine Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği renkli maske ve kostümleri ile destek verdi.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.