Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

DTSO, Paydaşları İle Kurduğu Girişimci Destek Faaliyetlerine Başladı

DTSO, Paydaşları İle Kurduğu Girişimci Destek Faaliyetlerine Başladı
REKLAM ALANI
9 Nisan 2022 09:58
1.404

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurduğu “Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi” faaliyetlerine başladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Merkez faaliyetleri hakkında bilgi veren proje koordinatörü Meryem Özdemir Ok, merkez bünyesinde yeni girişimcilerin yararlanabileceği 36 kişilik 2 adet kuluçka merkezi, 7 gün 24 saat etkinlik alanı, 3D yazıcı ve tarayıcıların bulunduğu proje ofisi bulunduğunu söyledi.

 

Merkez bünyesinde yeni girişimcilerin 6 ay süre ile ücretsiz bir şekilde etkinlik alanları, bilgisayar, 3D yazıcı ve tarayıcılar, yazılım programları, internet gibi desteklerden yaralanıp fikirlerini geliştirebileceklerini belirten Özdemir Ok, “Kuluçka merkezlerinden yararlanan yeni girişimcilere 3 ay süre ile mentörlük ve teknik danışmanlık desteği sunulacak. Girişimciler iş fikirlerini mentörler ile birlikte olgunlaştıracak, iş kuracakları alanda teknik danışmanlık desteği alacaklar. Proje çerçevesinde ayrıca mentör yetiştirme programı da uygulanacak. 100 akademisyen, girişimci, KOBİ’lere yönelik hizmet sunan kurumlarda çalışan uzmanlar mentörlük programından yararlanabilecekler. Programı tamamlayan mentörlerin ulusal ve uluslararası mentör ağlarına katılımı ayrıca desteklenecek ve merkez bünyesinde de bir mentör havuzu oluşturulacak. Girişimci ve mentör yetiştirme programlarının tüm bölge illerine açık. Programlar, online ve yüz yüze uygulanacak. Tüm sektörlerden girişimci adayları ve mentör adaylarının desteklenmesini ve özellikle kültür endüstrileri ve bilişim sektöründen gelen talepler için özel çalışma yapacağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.