Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İmamoğlu, Diyarbakır’da Açıklamalarda Bulundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Ahmet Güneştekin’in, ‘Hafıza Odası’ isimli sergisinin açılışı için Diyarbakır’a geldi

İmamoğlu, Diyarbakır’da Açıklamalarda Bulundu
REKLAM ALANI
17 Ekim 2021 16:32
1.390

Açılış öncesinde gazetecilere değerlendirmede bulunan İmamoğlu, “Umarım bu sanat adımları, özellikle son yıllarda farklı sebeplerle, farklı vesilelerle yorulan ve gerçekten ne yazık ki bir takım olumsuz olaylarla, olumsuzluklarla anılan Diyarbakır’a başka bir sayfa ve pencere açar. Çünkü ülkemizin her noktasında en üst seviyede huzura ihtiyaç var, barışa, kardeşliğe ihtiyaç var” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ ziyaretinin ardından, rotasını, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Diyarbakır’a çevirdi. İmamoğlu çiftini, kalabalık bir vatandaş topluluğu, Ergani ilçesi girişinde davul-zurnayla karşıladı. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini yerine getiren İmamoğlu, “Bu bir, Diyarbakır ya da Ergani ziyareti değil. Ergani ve Diyarbakır’a ayrıca geleceğiz” dedi. Ergani’den il merkezine geçen İmamoğlu, Hazreti Süleyman Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnafa, ziyaretlerde bulundu. Esnaf ziyaretlerini, vatandaşların yoğun ilgisi altında güçlükle tamamlayan İmamoğlu çiftine bir dükkanda, kentin ünlü tatlısı burma kadayıf ikram edildi. Ziyaret sırasında bir gencin İmamoğlu’na, “Z kuşağı sizinle” şeklinde seslenmesi dikkat çekti.

 

“ELAZIĞ’DA GÜZEL BİR İŞE İMZA ATTIK”

 

İmamoğlu, Diyarbakır Ticaret Odası yöneticileriyle yapacağı toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulundu. “Çok hayırlı bir iş için bölgedeyim” diyen İmamoğlu, “Elazığ’da güzel bir işe imza attık. Geçen yıl Elazığ depreminde, ne yazık ki biliyorsunuz, ciddi bir hasar gördü Elazığ ve orada bir girişimde bulunmuştuk. Hem bakanlık hem valilik tarafından onay geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde oy birliğiyle karar alındı ve ismi Gazi Anadolu Meslek Lisesi olan lisemizin yeniden yapılması konusunda dün bir protokol imzaladık. Ve start verdik. Hızlı bir şekilde, özellikle Elazığ’ın geçmişinde de eğitim yaşamında çok ciddi katkıları olan bu eğitim kurumunu gerçekten farklı bir mimari kimlikle ve de eğitime büyük katkı sunacak bir biçimde laboratuvarları, atölyeleriyle beraber, İstanbul halkı adına büyük hasar görmüş, büyük zarar görmüş olan Elazığ’a destek amacıyla harekete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZİN HER NOKTASINDA HUZURA, BARIŞA, KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”

 

Diyarbakır’a, sanatçı Ahmet Güneştekin’in, “Hafıza Odası” isimli sergisinin açılışı için geldiğini aktaran İmamoğlu, şunları söyledi; “Çok özel bir çalışması, bugün hakla buluşacak ve uzun bir süre de aslında halkla buluşmaya devam edecek. Bu anlamda, bu serginin açılışına katılma konusunda hem bu sergi sürecine katkı sunan destek olanları da alkışlamak hem de bir parçası olarak da burada bulunmaktan keyif duyacağım. Umarım bu sanat adımları, özellikle son yıllarda farklı sebeplerle, farklı vesilelerle yorulan ve gerçekten ne yazık ki bir takım olumsuz olaylarla, olumsuzluklarla anılan Diyarbakır’a başka bir sayfa açar, başka bir pencere açar. Çünkü ülkemizin her noktasında en üst seviyede huzura ihtiyaç var, barışa, kardeşliğe ihtiyaç var. Bu manada Diyarbakır da bu noktalardan, bu illerden bir tanesi. Bu yönüyle sanatın içinde olması ve kadim kültür kenti olan Diyarbakır’ın bu anlamda bu derinliğinden gelen hafızalarıyla anılmasının, bu sanat deneyimi açısından da kıymetli bir mesaj olacağını düşünüyorum. Bugün burada bulunmak, bu anlamda bulunmak, benim için büyük bir keyif.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.