Dolar 32,5124
Euro 34,7669
Altın 2.403,14
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

HÜDAPAR’DAN BAĞDAT’TAKİ SALDIRIYA TEPKİ

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 2 canlı bomba tarafından düzenlenen saldırıyı kınayan HÜDA PAR Genel Merkezi, “İşgalci güçlerin ülkeden tasfiyesi hususunda Irak Parlamentosunun aldığı kararın arkasında durulmalıdır” denildi.

HÜDAPAR’DAN BAĞDAT’TAKİ SALDIRIYA TEPKİ
REKLAM ALANI
22 Ocak 2021 12:00
880

HÜDA PAR Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Irak’ın başkenti Bağdat’ta pazar yerinde düzenlenen canlı bomba saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleşen 2 intihar saldırısı sonucunda hayatını kaybeden sivillere Allah-u Teala’dan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen HÜDA PAR, açıklamasını şöyle sürdürdü; “ABD işgalinden bu yana yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca sivilin yerinden edildiği Irak, işgalin bedelini ödemeye devam etmektedir. İşgal ile birlikte mezhepçilik fitnesinin körüklendiği ülkede siyasi istikrar sağlanamamakta ülkenin her bölgesinde siviller hedef olmaya devam etmektedir. ABD’nin bölgede asker sayısını azalttığına dair açıklamasından kısa bir süre sonra intihar saldırılarının gerçekleşmesi manidardır. İstikrarsızlık ve kaostan beslenen piyonlar, Irak’ın işgal ve sömürüden kurtularak bağımsızlığa kavuşmasını engellemek için harekete geçmiştir.”

 

“İŞGALCİ GÜÇLERİN ÜLKEDEN TASFİYESİ HUSUSUNDA IRAK PARLAMENTOSUNUN ALDIĞI KARARIN ARKASINDA DURULMALIDIR”

 

Irak parlamentosunun daha önce aldığı kararın hatırlatıldığı açıklamada; “Irak’ta siyasi otorite, 2003’ten bu yana ülkeyi kan gölüne çeviren işgal güçlerinin ‘kurtarıcı’ olmadıklarını artık görmelidir. İşgalci güçlerin ülkeden tasfiyesi hususunda Irak Parlamentosunun aldığı kararın arkasında durulmalıdır. Bugün yapılması gereken en önemli şey, iç ihtilafların çözüme kavuşturulması ve istikrarın yerli dinamikler üzerinden sağlanmasıdır” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.