Dolar 32,3943
Euro 34,6053
Altın 2.384,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

HÜDAPAR; ‘Bir Yerde Yas Varsa Orada Eğlence, Festival Olmaz Yas Tutulur’

HÜDAPAR; ‘Bir Yerde Yas Varsa Orada Eğlence, Festival Olmaz Yas Tutulur’
REKLAM ALANI
12 Ekim 2023 10:34 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2023 10:43
284

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında “Aksa Tufanı” operasyonunda şehid edilen Filistinli mücahidler için kılınan gıyabi cenaze namazında yaptığı konuşmada yetkililere seslenerek “Mademki savaşmıyorsunuz, Karabağ’a göndermiş olduğunuz SİHA’ları göndermiyorsunuz, en azından oturun yas tutun” diyerek tepki gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında “Aksa Tufanı” operasyonunda şehid edilen Filistinli mücahidler için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, burada kısa bir konuşma yaparak Kültür ve Turizm Bakanlığınca 14-22 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’da yapılması planlanan Sur Yolu Kültür Festivali’nin yapılmasını sert bir dille eleştirerek programların iptal edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

ARA REKLAM ALANI

“Aksa Tufanı” operasyonu 5’inci gününde de devam ederken dünyanın dört bir yanından destek açıklamaları ve gösteriler de devam ediyor.

İTTİHAD-UL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar imamlığında kılınan yatsı namazından sonra şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

“KÜRTLER, TÜRKLER, ARAPLAR, ZAZALAR ADINA DİYORUZ Kİ BİZ HAKKIN TARAFIYIZ, HAK ADINA MÜCADELE VEREN O MÜCAHİTLERİN TARAFINDAYIZ”

Yahudileri tarif ederken sadece Filistinlilerin düşmanı değil, peygamberlerin de düşmanı olduğunu söyleyen Turgut, “Şu an korkak ‘tarafsızız, ara bulucuyuz’ diyen liderlere rağmen Şeyh Said meydanındayız. Kürtler, Türkler, Araplar, Zazalar adına diyoruz ki biz hakkın tarafıyız, hak adına mücadele veren o mücahitlerin tarafındayız. Nasıl ki küfür şu an tek millet oldu; Amerika’sıyla, İngiltere’siyle, Fransa’sıyla müstekbir bütün devletler israil’e destek veriyor, bir olduklarını söylüyorlar. Bizler de şu an bu meydanda Müslümanları temsilen diyoruz ki, biz de tarafız ve taraf olmayan bertaraf olacaktır. Hazreti Zekeriya ve Hazreti Yahya’nın yanı sıra bir günde 100 peygamberi şehit eden de Yahudilerdi., Resulullah aleyhisselatū vesselam’a suikast düzenlemek isteyenler de Yahudilerdi.” dedi.

“EĞER O, MÜCAHİTLER BU DİRENİŞİ BAŞLATMAMIŞ OLSALARDI BAŞTA KUDÜS, SONRA KALAN TOPRAKLAR GİDERDİ”

İsrail’in güçten anladığına değinen Turgut, “Elhamdülillah El-Kassam mücahitleri işgalci siyonistlerin kalplerine korku kurdu, liderlerinin, komutanlarının ve başkanlarının korkudan havaalanlarına, terminallere ölümden kurtulmak üzere kaçıyorlar.” dedi.

Turgut sözlerine şöyle devam etti; “Sözlerinden dönen, emanete ihanet eden, anlaşmasını bozan, anlaşmadan geri çekilen, korkak, alçak, yeryüzünün en hakiri kimdir derseniz yine siyonist yahudi’dir. Yahudiler Abdülhamid’e gelip tonlarca altın serip Filistin toprağını almak istemiş ama ikinci Abdülhamit Han, geri çevirmiştir. Osmanlı’nın yıkılmasından sonra maalesef Yahudiler oraya yerleştirilmiş, zehirli hançer gibi İslam coğrafyasına saplanmıştır. Eğer o, mücahitler bu direnişi başlatmamış olsalardı başta Kudüs, sonra kalan topraklar giderdi. İsrail güçten anlar. İsrail’in korkması, içine ölümün girmesi lazım. Elhamdulillah El-Kassam mücahitleri o korkuyu koydular. Liderleri, komutanları, başkanları şu an havaalanlarına, terminallere ölümden kurtulmak üzere kaçıyorlar, inşallah kaçacaklar. Biz yıllarca el açıp Ya Rabbi, Müslümanları birleştir, bir araya getir, aralarındaki ihtilafları gider dedik, ama bir türlü olmadı. Çünkü samimi değildik. Şu an Gazze’ye düşen bombalar, evleri tarumar eden füzeler inşallah ümmeti birleştirecek, bir araya getirecek.”

“TÜRKİYE’SİYLE, FİLİSTİN’İYLE IRAK’IYLA, SUDAN’IYLA AFGANİSTAN’IYLA İRAN’IYLA SUUDİ ARABİSTAN’IYLA 57 İSLAM DEVLETİNİN VATANDAŞLARI OLARAK BİZ, İSRAİL’DEN, AMERİKA’DAN KORKMUYORUZ”

İslam coğrafyasındaki liderlere seslenerek, işgalci siyonistler ile aralarındaki sınırları kaldırıp kendilerine engel olunmaması gerektiğini söyleyen Turgut, “Siz korkabilirsiniz, çekinebilirsiniz ama Türkiye’siyle, Filistin’iyle Irak’ıyla, Sudan’ıyla Afganistan’ıyla İran’ıyla Suudi Arabistan’ıyla 57 İslam devletinin vatandaşları olarak biz, İsrail’den, Amerika’dan korkmuyoruz. Aramızdaki sınırları kaldırın, bize engel olmayın, İsrail’e aramızdan çekilin. Allah’ın izniyle nasıl ki Kurtuluş savaşında, Çanakkale cephesinde Musul’dan Gazze’den, Filistin’den geldiler, burada can verdiler. Bizler de ahde vefa etme niyetine Gazze’ye gidip Yahudilere karşı savaşmaya hazır ve nazırız. Bir sözümüz de şu an Amerika’ya İsrail’e dost görünmeye çalışanlara, müttefik olduklarını söyleyenleredir. Aranızdaki anlaşmaları bitirin. Başta Adana ve Malatya olmak üzere şu büyük şeytan, fitneci, İslam coğrafyasına kan kusturan Amerika’yı tar edin, def olup gitsin.” ifadelerine yer verdi.

“MADEM Kİ SAVAŞMIYORSUNUZ, KARABAĞA GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ SİHA’LARI GÖNDERMİYORSUNUZ, EN AZINDAN OTURUN YAS TUTUN”

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakır’da 14-22 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Sur Yolu Kültür Festivali’nin yapılmasını sert bir dille eleştiren Turgut, Müslümanların yas geleneğini hatırlatarak iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Turgut son olarak şu ifadeleri kullandı; Biz Müslümanların adetinde bir yerde yas varsa orada eğlence, festival, gezmek tozmak olmaz; oturulur, yas tutulur. Şu an madem bir savaş hali vardır ve bu savaş Müslüman ile kafirlerin, savaşıdır. Savaşmıyorsak bile en azından o Müslüman kardeşlerimizin taziyesini tutalım. Ben buradan ilgili kişilere sesleniyorum, 15 Temmuz’da 250 insan şehit oldu. 15 Temmuz yaşandıktan sonra Suriye’de, Irak’ta, İran’da, Filistin’de Müslümanlar eğer düğün eğlence yapsaydılar, festivaller tertipleseydiler ne düşünürdük? Şu an Gazze’de binlerce şehidimiz var. Dolayısıyla başta sahabeler diyarı Diyarbakır olmak üzere Türkiye’de tertiplenen bütün Festivallerin iptal edilmesi gerekir. Bir dizi diyaloglara geçtik, İl-İlçe kaymakamlarıyla, belediye başkanlarıyla, bakanlarla görüştük. Hepsi hem fikir, ‘bu bize yakışmaz, bu festival kültürümüze uymuyor’ demelerine rağmen gizli ve kirli bir el hala festivali sürdürmektedir. Hemen yanı başımıza kurulan platformda 3-4 gün sonra gençlerimizi kadınıyla erkeğiyle ne idüğü belirsiz sanatçılar tarafından ifsad ettirerek onların hem dünyasını hem ahiretini helak etmeye çalışıyorlar. Buna karşı duracağız bu böyle biline. Şu an çağrımızı yapıyoruz, bunları iptal edin. Madem ki savaşmıyorsunuz, Karabağa göndermiş olduğunuz SİHA’ları göndermiyorsunuz, en azından oturun yas tutun.”

Program, İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar’ın yaptığı dua ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.