Dolar 34,1796
Euro 38,2855
Altın 2.902,86
BİST 9.666,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 29°C

Hatay’dan Diyarbakır’a Gelen Hasta, Kesisiz Kanser Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Hatay’dan Diyarbakır’a Gelen Hasta, Kesisiz Kanser Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu
REKLAM ALANI
30 Eylül 2024 13:08
59

7 aydır rektumunda tespit edilen tümör şikâyetiyle Hatay’dan Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı(45), Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Cerrahi Onkoloji Kliniğinde bölgenin en ileri teknolojilerinden biri olan TAMIS-NOTES (Transanal Minimal İnvaziv Cerrahi – Doğal Açıklıklardan Transluminal Endoskopik Cerrahi) yöntemiyle başarılı bir operasyon geçiren Balcı, tedavisinin ardından taburcu olarak memleketine gönderildi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ileri teknolojiyle gerçekleştirdiği başarılı kanser cerrahisiyle bölgenin sağlık merkezi olmaya devam ediyor.

Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, “Bölgede iki yıl önce uygulamaya başladığımız bu yöntemi 15. kez gerçekleştirdik. Ameliyatta hastamıza hiçbir kesi uygulanmadan, laparoskopik yöntemle tümörü çıkardık. Ameliyatın ertesi günü hastamızı taburcu ettik” dedi.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman ise, “Herhangi bir kesi yapmadığımız için hastamız ameliyat sonrası hemen günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldi. Umuyoruz ki patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Hatay’dan gelerek burada sağlığına kavuşan ve tedavi sürecini anlatan Şaziye Balcı, “Kalın bağırsağımda tümör olduğunu öğrendiğimde önce Adana’da tedavi olmak istedim ancak torba takılmasını önerdiler. Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.