Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

200 Yıllık Tarihi Değirmen Yeniden Buğday Öğütecek

200 Yıllık Tarihi Değirmen Yeniden Buğday Öğütecek
REKLAM ALANI
20 Haziran 2022 16:51
1.765

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 200 yıllık olduğu tahmin edilen değirmeni restore ederek turizme kazandırıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Tarihi ve kültürel varlıkların gelecek nesillere aktarılması için titiz bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, 18. yy sonları ile 19. yy başında yapıldığı tahmin edilen Sur ilçesinde bulunan tarihi su değirmenini işlevsel hale getiriyor.

 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bodrum, zemin, bir kattan oluşan dikdörtgen ve avlulu yapıya sahip değirmende Kasım 2021’de başlatılan restorasyon çalışmalarının Ağustos’ta bitirilmesi hedefleniyor.

 

 

Restorasyonun ardından Karacadağ’dan gelip Hazreti Süleyman Camisinden Hevsel Bahçelerine doğru yönlendirilen su ile çalıştırılacak tarihi değirmen, geçmişte olduğu gibi buğdayı geleneksel yöntemlerle işleyerek un elde edecek.

 

Öğütülen un, proje kapsamında değirmen bahçesinde yapılacak tandırlarda pişirilerek ekmeğe dönüştürülecek.

 

Değirmen, restorasyon sonrası proje kapsamında yapılacak büfe ve sosyal tesis alanları ile vatandaşlara hizmet verecek.

 

Tarihi değirmeni ziyaret eden vatandaşlar, Dicle nehri ve Hevsel Bahçelerinin doyumsuz manzarası eşliğinde sıcak tandır ekmeklerini çay eşliğinde yiyebilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.