Dolar 32,2796
Euro 34,7558
Altın 2.397,94
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

“Güzel Çalışmaların Sahibi, Yapılan Yanlışlarında Sorumlusuyuz”

Göreve geldiği günden beri her ay düzenli olarak basınla buluşma ve değerlendirme toplantıları düzenleyen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın, Aralık ayı basın buluşması toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Güzel Çalışmaların Sahibi, Yapılan Yanlışlarında Sorumlusuyuz”
REKLAM ALANI
27 Aralık 2021 22:28
1.630

Aylık değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır büyükşehir belediyesine ve ilçe belediyelerine atanan kayyumların yaptığı güzel çalışmaların hepsinin sahibinin kendisi olduğunu, yapılan olumsuz çalışmaların ve israfların hesabının da kendilerine sorulmasında hiçbir sakınca olmadığını belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

Aralık ayı basınla buluşma ve gündeme dair değerlendirme toplantısına Hazro İlçe Başkanı Cemal Mehmetoğlu, Çüngüş İlçe Başkanı Zübeyir Arslanca, Eğil İlçe Başkanı Zeki Uçar ve Sur İlçesine geçtiğimiz günlerde atanan Davut Yıldız ile il yönetimin kurulu üyeleri katıldı.

 

“MUHALEFET PARTİLERİYLE ASLA BİR ARAYA GELMEM, OTURMAM”

 

Diyarbakır’da geçtiğimiz ay muhalefet partilerinin yaptığı ve yerel ittifak diye adlandırılan görüşmelere değinen Başkan Aydın; “Diğer partilerin il başkanlarının Diyarbakır’ın sorunlarını görüşmek ve buna çözüm sunmak amacıyla yapacağı toplantılara beni davet etmediler ama davet etseydi de asla katılmazdım. Benim bu zihniyet ile ortaklaşabileceğim her hangi bir şey olamaz. Diyarbakır’ın sorunlarını çözmek adına herkesle oturur konuşurum, Diyarbakır’ın selameti için herkesle kafa kafaya veririm, ama bu topraklarda bütün kötülüklerin anası olan CHP ile bizim ortaklaşabileceğimiz, bizim yol yürümemiz, onlarla ortak bir söylem geliştirebilmemiz asla mümkün değildir” dedi.

 

“VATANDAŞ AK PARTİ’YE GÜVENİRSE ÜLKE DÜZLÜĞE ÇIKAR”

 

Türkiye’nin içinde olduğu ekonomik sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aydın; “Aralık ayı içerisinde ülkemizdeki en önemli konu özellikle döviz kurları üzerinden meydana çıkan ekonomik sorunlar oldu. Küresel pandeminin zararlarını tüm dünya olarak görmekte olduğumuz süreçler yaşıyoruz. Özellikle tedarik zincirlerindeki kopmalar, hem emtia fiyatlarının hem de temel gıda fiyatlarının dünya genelinde dengesizleştiği dönemlere kapı aralamış oldu. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle Pandemi ile birlikte üretim odaklı istihdama yönelik ekonomik model ile bu süreci halkımızın en az zararla atlatabileceği bir yol haritası ile hareket ediyoruz. Türkiye olarak kendi iç dinamiklerimizden kaynaklanan nedenlerle; ekonomi alanında saldırılara maruz kaldığımızdan dolayı, gelişmiş ülkelerden daha fazla mevcut durumdan etkilenmemiz de kaçınılmaz bir realiteydi. Özellikle döviz kurları üzerinden yapılan bu saldırılara karşı cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile faiz lobilerine boyun eğmeden bugünlere geldik. Geldiğimiz noktada gördük ki aslında halkımız bu konularda cumhurbaşkanımızın yönetimine ve AK Parti iktidarına güvenirse biz ülke olarak, bu süreçlerden başarıyla ve büyüyerek çıkacağız. Gıda fiyatlarındaki fırsatçılık temelli artışların geri çekilmesi ile birlikte halkımızın daha rahat bir şekilde bu süreçleri geride bırakacağını görüyoruz. Hükümet olarak bir yandan İstihdam konusunda gerekli bütün atılımları gerçekleştirip İşsizlik sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bir yandan da çalışanlarımızı enflasyona ve artan fiyatlara karşı koruma politikamızı sürdürüyoruz. Asgari ücret konusunda sergilediğimiz tutumu memurlara emeklilere de uygulayarak bu insanlarımız ile ilgili de gerekli ücret artışlarını en üst oranlarda uygulayacağız” diye konuştu.

 

“İKİNCİ 20 YILLIK İKTİDARIMIZI  DİYARBAKIR’DAN BAŞLATACAĞIZ”

 

Bizler AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaklaşık Yirmi yıldır Ülkemizin insanlarının yarınlarını inşa etmek için mücadele ediyoruz. Sanayiden spora, yerli sanayiden demokratik adımlara onlarca konuda çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Halkımız kimin kendisinin sorunlarıyla uğraştığını, kimin derdiyle hemhal olduğunu görecek ferasete sahiptir. Bizler milletimizin engin sağduyusuna güveniyoruz. Bu zor süreçleri de milletimizin desteği ile atlatacağız. 2023 seçimleri ile birlikte ikinci 20 yıllık iktidar dönemimize Diyarbakır’ı alarak başlayacağız. Bu konuda hem milletimize, hem liderimize, hem de teşkilatlarımıza güveniyoruz. 20 yıllık iktidarımız boyunca, nasıl ki Milletimize en güzel şekilde  hizmet etme gayretinde idiysek, ikinci 20 yıllık iktidar dönemimizde de bu hizmetleri, atılımları devam ettirecek ve Bölgesel bir güç haline gelen ülkemizi, küresel bir güç haline getireceğiz.”

 

“DİYARBAKIR’DAKİ BÜTÜN HİZMETLERİN ÖNCELİKLİ MİMARI CUMHURBAŞKANIMIZDIR”

 

Kayyumların yaptığı çalışmalar, açılışlar ve temel atma törenlerine sadece AK Parti teşkilatlarının davet edilmesiyle ilgili olarak Başkan Aydın; “Aralık ayı içerisinde İyi Parti Diyarbakır İl Başkanının Büyükşehir Belediyesi ile Valilik açılış ve temel atma programlarına AK Parti il başkanı olarak hep davet edilmemden kaynaklı olarak bir eleştirisi olmuştu. Elbette Valimiz ve bütün belediye başkan vekillerimiz Diyarbakır genelinde çok güzel ve tarihi işlere imza atıyorlar. Diyarbakır’ımız çok nitelikli bir değişim/dönüşüm yaşıyor. Bu arkadaşlarımızın emeklerine yüreklerine sağlık diyoruz. Fakat belirtmek isteriz ki; Diyarbakır’daki gerek büyükşehrin gerek ilçe belediyelerinin yaptığı, yapmakta olduğu ve yapacağı bütün hizmetlerin, bütün yeniliklerin birinci ve öncelikli mimarı Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yapılan bütün yollar, parklar, bahçeler, fabrikalar, atölyeler Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti İktidarımızın iradesi, desteği ve Diyarbakır’ımıza verdiği desteğin sonucunda ortaya çıkan eserlerdir. Akabinde de bu ildeki temsilcisi olarak bizim eserlerimizdir. Millet Bahçeleri de, yapılan yollar da, açılan Organize Sanayi Bölgeleri de AK Parti olarak bizim eserlerimizdir. Elbette kendi eserlerimizin açılışlarında da, temel atma törenlerinde de orada ev sahibi olarak yer almaktayız ve buna aynı şekilde de devam edeceğiz. Atanan kayyumların yaptığı güzel çalışmaları nasıl sahipleniyorsak yapılacak yanlışların da hesabı bizden sorulacak. Vatandaşa karşı sorumlu olan o bürokrat değil, AK Parti’nin buradaki temsilcisi olarak benim, benim teşkilatlarım, ilçe başkanlarımdır” ifadelerini kullandı.

 

2021 YILINDA TEŞKİLATLARIMIZ OMUZ OMUZA SAHADA OLDU

 

İlçe İlçe 2023’e programlarıyla ilgi de açıklamada bulunan Aydın; “Şubat ayında devraldığımız il başkanlığı bayrağını daha ileriye taşıyabilmek için yıl boyunca Tüm teşkilatlarımız sahadaydık. İlçe İlçe 2023’e programlarımızı icra ettik. Aralık ayı içerisinde Kocaköy ve Kayapınar ilçelerimizi de tamamladık. Bu çalışmamızı 29 Aralık’ta Çermik ilçe programımız ile tamamlamış olacağız. Yine sandık kurullarımızı oluşturarak, mahalle temsilcilerimizi revize ederek, seçim günü görev yapacak partililerimizi eğiterek 2021 yılını teşkilatlar olarak oldukça verimli bir çalışma süreciyle geçirdik. Bir yandan seçime yönelik bu anlamdaki teşkilat ve saha  çalışmalarımızı yaparken, diğer yandan da şehrimizin bütün siyasi, ekonomik, kültürel ve sportif talep, sorun ve beklentileri ile de ilgilenme gayretinde olduk. 2022 yılında da bütün teşkilatlarımız, 17 ilçe, kadınlarımız ve gençlerimizle sahada omuz omuza çalışmalarımızı yürüteceğiz. Diyarbakır’ın 1047 mahallesinde sahada olacağız. Çalınmadık kapı, dokunulmadık yürek bırakmayacağız. Hükümetimizin başarılı bir şekilde sürdürdüğü hizmet siyasetini gönül siyasetiyle taçlandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.