Dolar 32,3779
Euro 34,7436
Altın 2.430,50
BİST 10.019,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

GGC’den ‘Ödül Karmaşası’ Açıklaması!

GGC’den ‘Ödül Karmaşası’ Açıklaması!
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2023 23:41 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2023 13:14
199

Diyarbakır Olay Gazetesi Muhabiri Sedat IRMAK’ın haberine göre;  Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından Nisan ayında yapılan bir habere verilen ödül ile ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Kültür Sanat Haberleri Dalı’nda İHA muhabiri Muhammed Hüseyin İçli’nin ‘Yarım kalan hayat hikayesi film oldu’ eserinin ödülü iptal edilmiştir” denildi.

ARA REKLAM ALANI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin 1 Ocak 2022 ila 1 Mart 2023 tarihleri arasından eserler dikkate alınacağına ilişkin başvuruların ise 25 Nisan 2023 tarihinde son bulacağı açıklanmış ve 6 Nisan 2023 tarihli bir habere ödül verilmişti.

Diyarbakır’ın Sesi tarafından yapılan haberin ardından GGC yazılı açıklama yayınlayarak ödülün verilmesini iptal ettiklerini açıkladılar.

 

GGC AÇIKLAMA YAPTI

GGC’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu yıl 37’ncisini düzenleyeceğimiz ve sonuçları açıklanan ‘Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ için yarışmaya başvuran eserlerin 1 Mart 2023 tarihine kadar yayınlanmış olması şartı vardı. Son başvuru tarihi de 25 Nisan 2023 tarihi idi. Ancak başvuran ve ödüle layık görülen eserlerinden birinin Nisan ayında yayınlanmış bir eser olduğu sonuçlar açıklandıktan sonra farkedilmiştir. Bu yılki yarışmanın deprem nedeniyle başvuru tarihlerinin uzatılması ve başvuru yoğunluğu nedeniyle bu eserin yayın tarihi başvuru esnasında ön incelemede fark edilememiştir. Başvuruda bulunan meslektaşımız da son başvuru tarihi olan 25 Nisan 2023 tarihini eserlerin yayın tarihi olarak düşünerek başvurusunu yaptığını belirtmiştir. Bu nedenle eserin yayınlanma tarihi şartına uymadığı için Kültür Sanat Haberleri Dalı’nda İHA muhabiri Muhammed Hüseyin İçli’nin ‘Yarım kalan hayat hikayesi film oldu’ eserinin ödülü iptal edilmiştir.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.