Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sur Kültür Yolu Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Sur Kültür Yolu Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor
REKLAM ALANI
12 Ekim 2022 16:49
1.254

Diyarbakır’ın tüm tarihsel ve kültürel ihtişamını gözler önüne seren Sur Kültür Festivali etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Pop müziğin sevilen ismi Murat Dalkılıç’ın dün akşam (11 Ekim) Dağ Kapı Meydanı’nda verdiği konseri yine on binlerce kişi izlerken Kurşunlu Camii meydanı, Yenikapı Caddesi, Keçi Burcu ve Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki etkinliklere de yine binlerce kişi katıldı.

 

Diyarbakır’da bu sene ilk kez düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali 4. gününü geride bırakırken Diyarbakır’ın pek çok tarihi ve kültürel mekanlarında gerçekleşen etkinliklere ilk 3 gün olduğu gibi yine on binlerce kişi yoğun ilgi gösterdi. Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında 16 Ekim’e kadar şehrin birçok noktasında kültür ve sanat rüzgarı esmeye devam edecek.

 

 

MURAT DALKILIÇ KONSERİNDE DAĞ KAPI MEYDANI DOLDU TAŞTI

 

Pop müziğin Türkiye’deki sevilen isimlerden Murat Dalkılıç dün akşam Dağ Kapı Meydanı’nda verdiği konserle festivalin en çok ilgi gören isimlerinden biri oldu. Dinleyicinin tüm şarkılara eşlik ettiği konsere yaklaşık 28.000 kişi katılırken konser  öncesinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından kadına karşı şiddeti önleme konusuna dikkat çekmek için sahnede “KADINA EL KAL-KA-MAZ” pankartı açıldı. Pankart meydanı dolduran binlerce Diyarbakırlı tarafından büyük alkış aldı.

 

 

NİHAT HATİPOĞLU ETKİNLİĞİ YİNE BİNLERCE KİŞİYİ AĞIRLADI

 

Festivalin ilk günü Hz. Süleyman Camii Meydanı’nda Diyarbakırlıların yoğun ilgisiyle karşılaşan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, dün de Ulu Camii önünde gerçekleştirdiği Hz. Muhammed’in İzinde söyleşisinde binlerce kişiye hitap etti. Programda seyircilerin sorularını da yanıtlayan Nihat Hatipoğlu festival kapsamında bir kez daha seyirciyle buluşacak.

 

 

KUŞLARIN TALEBESİ FEQİYÈ TEYRAN MÜZİKALİ İZLEYENLERE GÖRSEL ŞÖLEN YAŞATTI

 

Mezopotamya’nın yetiştirdiği büyük şair Feqiyè Teyran’ın kuşlarla ilgili oluşturduğu tasavvufi bakış açısının işlendiği Kuşların Talebesi Feqiyè Teyran isimli müzikali çok sayıda kişi izlerken müzikal büyük beğeni topladı.

 

DİYAR-I NEBİ ETKİNLİKLERİNDE EŞREF ZİYA DİNLEYİCİYLE BULUŞTU

 

Diyar-ı Nebi etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Camii meydanında gerçekleşen Eşref Ziya konseri de binlerce kişinin yoğun katılımına sahne oldu. Bir Güneş Doğuyor isimli konserinde sevilen sanatçı Eşref Ziya katılanların kaplerine dokunarak unutulmaz bir gece yaşattı.

 

YENİKAPI CADDESİ DOPDOLU ETKİNLİKLERLE YİNE RENGARENKTİ

 

Her gün birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Yenikapı Caddesi festivalin dördüncü gününde de rengarenkti. Mezopotamya Lezzetleri kapsamında gerçekleşen Gaziantep/Kilis mutfağı atölyesindeki isim dün ünlü şef Vedat Başaran’dı. Yenikapı Caddesi’nde gerçekleşen Lady Quartet konseri dinleyicilere müzik şöleni yaşatırken Diyarbakır’da festival coşkusu sonuna kadar hissedildi.

 

SUR KÜLTÜR YOLU’NDA 11 EKİM’DE HANGİ ETKİNLİKLER VARDI?

 

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında sabah başlayan etkinlikler günün geç saatlerine kadar devam ediyor. Gün içinde Diyarbakır semalarında süzülen hava balonları gece de görsel şölen sunuyor. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan balon uçuş etkinlikleri ve Night Glow şovları da herkesin deneyimleme imkanı bulabilmesi için 14 Ekim’e kadar uzatıldı.

 

Kurşunlu Meydanı çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ederken Z Takımı Çocuk Sahne gösterisi hem çocuklar hem de aileleri tarafından keyifle izlendi. Çocuk etkinlikleri kapsamında yüz boyama, oyun atölyeleri gibi pek çok farklı etkinlik 16 Ekim’e kadar çocuklar için devam edecek.

 

Edebiyat söyleşileri kapsamında Romanda Karakterler isimli söyleşi ile Başak Sayan edebiyat severlerle Ahmed Arif Edebiyat Müzesi’nde buluştu. Keldani Kilisesi’ndeki İsmail Acar sergisi en çok ziyaretçi alan sergilerden biri oldu. Festival kapsamındaki tüm sergiler 16 Ekim’e sürecek.

 

Kültür Yolu Festivali’nde bu akşam neler var?

 

  • Dağ Kapı Meydanı’nda Zeynep Bastık konseri,
  • Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde Ayşegül Zaim konseri ve 2.Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali gösterimleri,
  • İç Kale’de Prof.Dr. İlber Ortaylı’nın online olarak katılacağı Heritage Talks sohbetleri,
  • Cemil Paşa Konağı’nda gastronomi buluşmaları ve söyleşileri gibi pek çok etkinlik Sur Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde katılımcılarını bekliyor.

 

Sur Kültür Yolu Festivali’ndeki etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için https://sur.kulturyolufestivalleri.com/’ unu ziyaret edebilir, festivaldeki ücretli etkinlik biletlerini https://biletinial.com/ adresinden satın alabilirsiniz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.