Dolar 32,5345
Euro 34,7735
Altın 2.402,33
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Gaziler’den ‘Senin Gazi Kartın Varsa Benimde Sınırsız Kredi Kartım Var’ Sözlerine Tepki!

Gaziler’den ‘Senin Gazi Kartın Varsa Benimde Sınırsız Kredi Kartım Var’ Sözlerine Tepki!
REKLAM ALANI
4 Şubat 2024 10:34 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2024 10:42
305

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Başkanı Reşit Can, bir televizyon kanalında yayınlana bir programdaki skeçte bir gaziyi canlandıran oyuncuya karşı ‘Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz’ ve ‘Senin gazi kartın varsa benim de sınırsız kredi kartım var’ şeklindeki ifadelerin kullanılmasına tepki gösterdi. 

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Başkan Can, bu skeçle amacın elbette Türk milletini güldürmek olmadığını, bu skecin yapım ve yayınında görev alan kişilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına ve korunmasında en büyük fedakarlıkları gösteren şehit ve gazilerimizin güldürü konusunun yapılmaması gerektiğine ilişkin manevi değerlerden yoksun olduğunu gördüklerini söyledi.

Can, yaptığı açıklamada; “ Türk milletinin kadim tarihi, sarsılmaz kültürü bu milletin her ferdinin malumudur. Birbirimizi kırmadan ve incitmeden nükte yapmak yüce Türk milletinin genlerinde mevcut olan bir yaşam biçimidir. Televizyonda yayımlanan mizah programında gaziler ile ilgili kullanılan çirkin ifadelerin mizah olarak kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili skeçte bir gaziyi canlandıran oyuncuya karşı ‘Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz’ ve ‘Senin gazi kartın varsa benim de sınırsız kredi kartım var’ şeklindeki ifadelerin salonda bulunan kimi izleyicilerce gülünç bulunmasına anlam veremediğimizi belirtmekle beraber bu skecin yazılmasında, sahnelenmesinde ve yayınlanmasında art niyetin olduğunu açıkça görebilmekteyiz. Bu skeçle amacın elbette Türk milletini güldürmek olmadığını biliyoruz. Bu skecin yapım ve yayınında görev alan kişilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına ve korunmasında en büyük fedakarlıkları gösteren şehit ve gazilerimizin güldürü konusunun yapılmaması gerektiğine ilişkin manevi değerlerden yoksun olduğunu üzülerek görüyoruz. Unutulmamalıdır sanatın özgür ve bağımsız bir şekilde icra edilmesi aziz şehitlerimizin ve uzuvlarının bir parçasını vatan toprağının bir köşesinde bırakan gazilerimizin, gazileri güldürü konusu yapan yozlaşmış kişi veya kişi gruplarının anlayamayacağı bir fedakarlık duygusu sayesindedir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.