Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

FIFA’DAN FUTBOLCU SÖZLEŞMELERİ İLE İLGİLİ KRİTİK KARAR!

FIFA, sezon sonu bitecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar geçerli sayılacağını açıkladı. Transfer dönemiyle ilgili tarihler de yeniden belirlenecek.

FIFA’DAN FUTBOLCU SÖZLEŞMELERİ İLE İLGİLİ KRİTİK KARAR!
REKLAM ALANI
7 Nisan 2020 20:56
640

FIFA, sezon sonu bitecek futbolcu sözleşmelerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen ligler tamamlanana kadar geçerli sayılacağını açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

FİFA’dan yapılan açıklamada, koronavirüs nedeniyle birçok ligin askıya alındığı hatırlatılırken, maçların normal sürede tamamlanmasının mümkün gözükmediği belirtildi. FIFA Konseyi tarafından kabul edilen karara göre, sezon sonu sona erecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar uzatılacağı ifade edildi.

 

ÖDEMELER NE OLACAK?

FIFA, futbolun durduğu dönemde ödemeler konusunda ne yapılması gerektiğiyle ilgili oyuncular ve kulüplerin anlaşma sağlaması gerektiğini ve eğer anlaşılamaz ve dosya FIFA’ya gelirse, 5 maddeye dikkat edilerek karar verileceğini açıkladı. 

 

Söz konusu maddeler şöyle:

 

Kulüpler, oyuncuyla anlaşma yolunda bir hamle yaptı mı?

Kulübün ekonomik durumu nasıl?

Oyuncuların sözleşmelerinde yapılacak değişikliklerin oranı

Oyuncunun yapılacak değişiklikten sonra geliri

Takımdaki tüm oyunculara aynı talebin olup olmadığı…

 

TRANSFER DÖNEMİ ESNEK OLACAK!

FIFA transfer döneminin de esnek olacağını duyurdu. Bu dönemin her ligde, sezon sonuyla bir sonraki sezonun başına göre ayarlanacağı açıklandı. Tarihte ilk kez böyle bir karar alındığı belirtildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.