Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

SERİE A ASKIYA ALINACAK MI

İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Serie A’nın askıya alınmasını desteklediğini söyledi.

SERİE A ASKIYA ALINACAK MI
REKLAM ALANI
8 Mart 2020 18:41
950

İtalya’daki koronavirüs krizi Serie A’yı aksatmaya devam ediyor. Bakanlığın lig askıya alınsın önerisi sonrasında gerçekleşen görüşmeler, Parma – SPAL maçının 75 dakika gecikmesine neden oldu. Ülkenin kuzeyi karantina altında.

 

Serie A koronavirüs salgınının sonuçlarıyla baş etmekte zorlanıyor.

İtalya’nın kuzeyinde hızlı bir şekilde yayılan hastalık nedeniyle Serie A maçlarının 3 Nisan’a kadar seyircisiz oynanmasına karar verilmişti. 

ARA REKLAM ALANI

Fakat hükümet ligin bir süreliğine tamamen durdurulmasını istiyor.

Ülkenin spor bakanı Vincenzo Spadafora, Oyuncular Birliği’nin önerisini destekleyip ligin bir süreliğine askıya alınması yönünde bir çağrıda bulununca, TSİ 14:30’da başlaması planlanan Parma – SPAL maçı öncesinde ilginç sahneler yaşandı.

Oyuncular seyircisiz müsabakaya çıkmaya hazır bir şekilde tünele geldikten sonra maçın hakemi iki ekiple de bir görüşmede bulundu ve sporculardan soyunma odalarına dönmelerini istedi. Bu esnada yedek kulübesinde yer alan diğer futbolcular da içeri girdiler. 

Maçın akıbeti uzun süre belirsiz kalırken yapılan görüşmeler sonucunda bugünkü Serie A maçlarının oynanmasına karar verildi ve Parma – SPAL müsabakasının saati TSİ 15:45’e alındı. 

Ligde 8 Mart ve 9 Mart’taki maçlar planlandığı şekilde oynanacak. Müsabakalar arasında Juventus – Inter derbisi de var.

Ülkenin kuzeyi karantinaya alındı

Son verilere göre koronavirüse bağlı 5.883 vakanın rapor edildiği ve 233 ölümün gerçekleştiği İtalya’da hükümet, cumartesiyi pazara bağlayan gece aldığı çarpıcı kararla ülkenin kuzey bölgesindeki birçok noktaya giriş-çıkışı yasakladı.

Karantinaya alınan yerler arasında Milano’nun da içinde yer aldığı Lombardia bölgesinin tamamı ile Venedik, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Padova, Treviso, Asti, Alessandria, Novara, Vercelli ve Verbano Cusio Ossola vilayetleri bulunuyor.

Spor Bakanı Spadafora, Serie A’nın askıya alınması isteğine yönelik “Virüsün yayılmasını önlemek adına insanlarımızdan büyük fedakarlıklar talep ediyorken; sporcuların, hakemlerin, antrenörlerin ve maçı izlemek için bir araya gelecek taraftarların sağlıklarını tehlikeye atıyor olmamızın hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Hükümetin hafta içerisinde ligin askıya alınması yönündeki baskılarını artırması bekleniyor.

 

İTALYA FUTBOLCULAR BİRLİĞİ’DEN GREV ÇAĞRISI

 

Öte yandan İtalya Futbolcular Birliği, salgına rağmen maçları ertelemeyip seyircisiz oynatma kararı alan İtalya Futbol Federasyonu’na karşı grev çağrısında bulundu. 

Futbolcuların bu çağrıya uyması halinde Udinese – Fiorentina ve Juventus – Inter maçları oynanmayabilir.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.