Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ABD’NİN EN YAŞLI BAŞKANI JOE BİDEN YEMİN ETTİ

Joe Biden, ABD’nin 46’ıncı Başkanı olarak yemin ederek görevine resmen başladı.

ABD’NİN EN YAŞLI BAŞKANI JOE BİDEN YEMİN ETTİ
REKLAM ALANI
20 Ocak 2021 20:24
1.040

Joe Biden, ABD’nin seçilen en yaşlı başkanı olarak Beyaz Saray’a çıkarken, Donald Trump ise yemin törenine katılmayan ilk ABD başkanı oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

“YENİ BİR SAYFA AÇALIM”

 

Biden yaptığı ilk konuşmasında “Demokrasi üstün geldi. Amerika’nın hikayesi sadece bizim hikayemiz değildir. Politik aşırıcılık ve terörle mücadele edip bunları yeneceğiz. Tüm bunları yenmek için sözler yeterli değil tabi. Demokrasinin en büyük ihtiyacı olan birliğe ihtiyacımız var. Bunu yaparsak asla ve asla başarısız olmayacağız. Gelin burada yeni bir sayfa açalım. Burada hepimiz birbirimizi duymaya başlayalım. Gerçeklerin bozulduğu bu kültürü reddetmeliyiz. Söz veriyorum tüm Amerikanın başkanı olacağım. Bana oy vermeyenler için de bana oy verenler kadar çok çalışacağım. Bugün Amerikanın günü. Demokrasi üstün geldi. Bu karanlık kışı atlatmak için bu pandemiyi tek bir ulus olarak karşılamamamız gerek.Uygarlığa yakışmayan siyasi ayrışma savaşına son verilmeli. İttifak ilişkilerimizi tamir edeceğiz” dedi.

 

TARİHTE BİR İLK

 

Katılımın çok sınırlı tutulduğu törenle göreve başlayacak olan Joe Biden, ABD’nin seçilen en yaşlı başkanı olurken Donald Trump ise halefinin yemin törenine katılmayan ilk ABD başkanı olarak tarihte yer alacak. 

 

Koronavirüs önlemleri ve Kongre binasına yapılan saldırı dolayısıyla diğer devir teslim törenlerinden farklı olarak yemin töreni 30 yıl sonra ilk kez açık havada gerçekleştiriliyor.

 

ESKİ BAŞKANLAR GELDİ

 

Eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton ile eski ‘first lady’ler Michele Obama ve Hilary Clinton, Joe Biden’in yemin törenine katılmak için Kongre binasına geldiler. Eski başkan George Bush ve eşi Laura Bush da törene katıldı. Biden, Obama yönetiminde başkan yardımcısı görevindeydi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.