Dolar 32,2864
Euro 34,6029
Altın 2.413,50
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Festivalde Ulucami’nin Ön Cephesinde Mapping Gösterisi

Festivalde Ulucami’nin Ön Cephesinde Mapping Gösterisi
REKLAM ALANI
18 Ekim 2023 15:01
184

DİYARBAKIR’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2’nci kez düzenlenen ve 22 Ekim’e kadar sürecek Sur Kültür Yolu Festivali’nde Ebru Sanatçısı Garip Ay, su yüzeyine resmettiği sinek kuşu performansını, tarihi Ulucami’nin ön cephesine mapping yöntemi ile yansıttı. Performansa, izleyenler büyük ilgi gösterdi. 
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin önemli duraklarından biri olan Sur Kültür Yolu Festivali, çeşitli etkinliklerle sürüyor. 22 Ekim’e kadar sürecek festivalde, 40’tan fazla noktada birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Festivalde Ebru Sanatçısı Garip Ay, su yüzeyine resmettiği sinek kuşu performansını, Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulucami’nin ön cephesine mapping yöntemi ile yansıttı. Performans, izleyenlerin beğenisini topladı.
‘DAHA ÖNCE YURT DIŞINDA YAPMIŞTIM’
Ebru sanatçısı Garip Ay, bu yöntemi daha önce yurt dışında yaptığını belirterek, “Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Ulucami’nin dış cephesine ebru mappingledik. Yani aslında bir çeşit giydirme yaptık. Bu aynı zamanda benim için bir deneme aslında. Daha geniş kitlelerle karşılaşılması için güzel bir fırsat. Kapalı bir salondansa halka karşılaşmalarla bunu görmesi benim için de güzel bir heyecan. Buradaki ebrucu arkadaşlarla da tanışıyoruz. Daha önce bunu yurt dışında yapmıştım, şimdi burada bir çeşit evimde yapmanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyorum” dedi.
‘ULUCAMİ’YE YANSITILMASI DAHA BİR DEĞERLİ OLDU’
Etkinliği izlemeye Ebru sanatçısı Kadri İşler, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini söyleyerek, “Garip hocamız kendini kanıtlamış, yurt içi, yurt dışında sergileri olmuş bir hocamız. Onun da dediği gibi yansıtılması halkla iç içe olması, salonlardansa halkla birlikte olması daha güzel bir şey. Ulucami’ye yansıtılması daha bir değerli oldu. Bu nedenle böyle değerli hocalarımızın Diyarbakır’a gelmelerini isteriz. Onlardan bir şeyler öğrenmemiz bizler açısından da önemlidir. Bu tür etkinliklerin kentimizde devam etmesini istiyoruz“ diye konuştu. (DHA)

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.