Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

DTSO Meclisinden Kürtçe (Kurmanci – Zazaki) Seçmeli Ders İçin Destek

DTSO Meclisinden Kürtçe (Kurmanci – Zazaki) Seçmeli Ders İçin Destek
REKLAM ALANI
9 Şubat 2024 18:03
181

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için Yaşayan Diller ve Lehçeler kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri için seçmeli ders tercihleri devam ediyor.

Daha çok öğrencinin Kürtçe seçmeli ders tercihinde bulunmasını teşvik etmek için DTSO tarafından yeni bir kampanya başlatıldı.

ARA REKLAM ALANI

Kampanya hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, DTSO olarak 2 yıl önce Kürtçe seçmeli ders teşviki için öğrencilere 500 adet tablet dağıtımı yaptıklarını, Kürtçe öğrenimi için hazırlanan yayınlara destek verdiklerini belirtti.

Geçen yıl da ortaokul öğrencileri için Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde bir öykü yarışması ve sonrasında 1.000 tablet dağıtımı yapmayı planladıklarını ancak 6 Şubat depremi nedeni ile gerçekleştiremediklerini belirtti.

KÜRTÇE SEÇMELİ DERS TERCİH EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN TABLET DESTEĞİ 

Korkmaz, “Deprem felaketi nedeni ile geçen yıl gerçekleştiremediğimiz kampanya için yeniden start verdik. DTSO Meclisi olarak aldığımız kararla öğrencilere tablet veriyoruz. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri Kürtçe seçmeli ders tercihlerinin yanında Diyarbakır ilinin tarihi, kültürü, doğası ve değerlerini anlatan Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde hazırladıkları kompozisyonlar ile başvuruda bulanabilecekler. Yarışma başvuru tarihleri, katılım koşullarını gelecek hafta içinde açıklayacağız. Bu çalışma ile temel amacımız daha çok öğrencimizin okullarda Kürtçe ders alması, kendi anadillerinde kendilerini ifade etmeleri, okumalarını ve yazmalarını teşvik etmektir. “ şeklinde belirtti.

Korkmaz, DTSO Meclisi olarak başlattıkları çalışma için kentin diğer sivil toplum örgütleri ve işletmelerinden de destek beklediklerini belirterek, “Kürtçe seçmeli ders tercihi yapan tüm öğrencilerimizin düzenleyeceğimiz kompozisyon yarışmasına katılımını bekliyoruz. Yaşadıkları ili kendi dillerinde ifade etmelerini, anlatmalarını bekliyor, bunun için çaba sarf eden tüm öğrencilerimize tablet vermek istiyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.